AVATAR – ochelari de realitate virtuala de la E-boda

Iata un produs interesant sub brand romanesc: ochelarii de realitate virtuala AVATAR de la E-Boda. Au fost prezentati ieri oficial in Romania dar, din pacate, nu am ajuns la evenimentul cu pricina. Ochelarii vor fi disponibili in magazinele Orange, in reteaua Carrefour si pe www.e-boda.ro la pretul recomandat de 299 lei. Nu sunt deloc scumpi as spune eu.

Pentru a va putea folosi de ei, trebuie sa aveti un smartphone de noua generatie, cu accelerometru si giroscop. Cu ajutorul lor puteti experimenta in lumea virtuala plimbari prin muzee din intreaga lume, sofatul unei masini sau fiorii unei curse in montagne-rousse. Puteti explora spatiul, lumea oceanelor si alte locuri extraordinare in care, de ce sa nu o recunoastem, multi dintre noi nu vor ajunge vreodata fizic. De asemenea, pot fi utilizati in jocuri 3D de orice gen. Ce sa mai, de-abia astept sa ii folosesc si eu, chiar m-au facut curios.

Alexandru Drăgoiu, Directorul General E-boda a spus cateva cuvinte despre noii ochelari: ”Principiul de tehnologic ce stă la baza ochelarilor AVATAR și experiențele de divertisment oferite erau posibil doar în filmele SF în urmă cu câțiva ani. Însă tehnologia a avansat într-un ritm atât de rapid, încât am reușit să simplificăm procesul de funcționare și folosim un accesoriu care se regăsește în buzunarele tuturor – smartphone-ul; astfel a luat naștere un dispozitiv intuitiv, compact și accesibil tuturor categoriilor de utilizatori,” declară Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda. ”Ochelarii AVATAR au aplicabilitate în numeroase domenii, de la divertisment, până la educație, știință, cultură sau călătorii, oferind ceea ce își doresc toți utilizatorii – experiențe cât mai variate. Iar acesta este doar începutul. Ne așteptăm ca dezvoltatorii să vină cu aplicații din ce în ce mai complexe, care să ne dezvăluie noi orizonturi.”

Ochelarii AVATAR sunt usor de fixat si au o greutate redusa, astfel ca vor fi confortabili la purtare. Pot fi setati in trei pasi: porniti aplicatia de realitate virtuala 3D pe smartphone, introduceti smartphone-ul in compartimentul dedicat si ajustati cureaua pentru a fixa ochelarii. Lentilele se vor ajusta automat iar apoi veti putea explora lumile virtuale.

Revin cu impresii cat de curand.

Ochelari E-boda Avatar Ochelari E-boda Avatar

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *