Muzica de vineri: Steel Panther

N-am ales Steel Panther pentru Muzica de vineri de saptamana aceasta pentru ca m-a cuprins spiritul Craciunului, ci fiindca era sa cad de pe scaun cand am auzit ce au debitat de data asta.

Steel Panther, daca inca nu ii cunoasteti, este o trupa americana, formata din muzicieni foarte buni, care s-ar zice ca parodiaza trupele hair metal din anii ’80. La cat de bine canta, insa, e greu de spus daca acesta e verbul corect. Cert e ca versurile ii trimit intr-o directie mai degraba destinata adultilor.

Asa cum am spus insa, strict muzical nu prea ai ce le reprosa. Si nici ca versuri, daca vrei o portie buna de ras.

Au niste albume care pe mine ma amuza copios de fiecare data – da, e umor din acela fara perdea, ce sa-i faci… Iata ca de data asta Steel Panther au decis sa intre in spiritul Sarbatorilor cu o piesa numai buna de pus sub brad. Iar textul, o analiza a obiceiului atarnatului ciorapilor in asteptarea lui Mos Craciun, este o noua mostra de cultura. Asa cum titlul ultimului disc, “All You Can Eat”, face referire la restaurante.

Se cheama “The Stocking Song” si va invit sa o ascultati.

Mi-a fost greu sa aleg a doua piesa, si nu fiindca oamenii nu au destule piese bune. Am ales “Death To All But Metal”, careia nu ii lipseste clipul pe masura si nici textul in care Steel Panther nu au probleme in a da de pamant cu tot ce nu le place din muzica (plus ca e un clip mai sarac in fotomodele de pus in Playboy decat e norma trupei).

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *