SE790C – Monitor curbat cu diagonala de 34 de inchi, de la Samsung

Cred ca ati observat deja si voi ca monitoarele incep sa fie tot mai mari in diagonala, parca ar fi niste televizoare de pus pe birou. Cum este si noul hit al coreenilor de la Samsung, SE790C, un monstru curbat cu o diagonala de 34 de inchi si rezolutie QHD ultra-wide (3440 x 1440 pixeli). Ce sa mai, arata ca un monitor dintr-un film Science Fiction.

Forma curbata promite o vizualiazare mai confortabila, cu o solicitare mai mica a ochilor, fata de utilizarea unui ecran plat. Aceeasi forma curbata permite vizualizarea de tip panoramic, cu un camp vizual mai larg si o experienta vizuala mai atractiva, plus un efect de tip 3D, mai evident cu cat distanta de vizionare este mai mica.

Pe scurt, specificatiile monitorului SE790C sunt urmatoarele: matrice LED, format 21:9, contrast 3000:1, luminozitate 300 cd/mp, gama de culoare – sRGB 100% (Typ), 99% (Min), unghiuri de vizualire 178°:178°, timp de raspuns de 4ms, sistem audio 2x7W care promite un sunet de calitate.

La partea de conectica sta in felul urmator: 1xDisplay Port, 2xHDMI, HUB USB 3.0 cu patru porturi. Piciorul de sustinere permite ajustarea inaltimii ecranului.

Dupa cum va asteptati, un ecran atat de mare vine insotit de functii gen Picture-by-Picture (PbP) si Picture-in-Picture (PiP) 2.0. PbP permite vizualizarea in paralel a doua imagini din surse video diferite iar PiP este o functie care afiseaza o fereatra activa mai mica, in oricare dintre cele patru colturi ale ecranului, peste cea principala.

Nu stiu de ce am impresia ca este un monitor care se vede al dracului de bine. Va dati seama ca nu este un accesoriu tocmai ieftin.

Samsung SE790C Samsung SE790C

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *