BL3201PT – Monitor profesional cu rezolutie 4K de la BenQ

BenQ lanseaza in Romania monitorul BL3201PT cu rezolutie 4K Ultra HD (3840×2160 pixeli) si dedicat celor care au ca activitate principala proiectarea, prelucrarea grafica si fotografica sau designul. Acesta are un ecran wide cu o diagonala de 32 de inchi si un panel IPS, foarte bun pentru o reprezentare corecta a paletei coloristice. De exemplu, ecranul monitorului BenQ afiseaza 1.07 miliarde de culori si acopera integral gama sRGB. Exista si o aplicatie, Display Pilot, care aplica automat presetarile de culoare necesare fiecarei suite software in parte.

Monitorul are diferite moduri presetate de lucru, CAD/CAM (certificat SolidWorks) sau Animatie, precum si functii Picture-in-Picture (PIP), Picture-by-Picture (PBP) sau Dual Aspect, care imparte ecranul in doua parti egale cu o diagonala de 19 inchi in format 4:3 sau 5:4.

Modul CAD/CAM permite vizualizarea celor mai fine detalii in aplicatiile Pro/E, SolidWorks, AutoCad, CATIA sau altele de acest gen. Modul Animatie este de preferat in aplicatiile in care sunt mai importante detaliile de culoare.

Normal, fiind un monitor profesional, BL3201PT sta foarte bine si la capitolul conectica. Are porturi DVI-DL, DP1.2 , mDP1.2, 2xHDMI 1.4 dar si un hub USB 3.0 cu 4 porturi sau un port mini USB (pentru OSD controller). De asemenea, are picior de sustinere reglabil pe patru directii (rotire, inclinare, pivotare si reglaj pe inaltime).

In plus, are cititor de carduri dar si un sistem audio 2x5W. Din punctul meu de vedere, cititorul de carduri este un mare plus. Alte specificatii: luminozitate 350 cd/mp, contrast 1000:1, timp de raspuns 4ms.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial al BenQ Romania.

BENQ BL3201PT

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *