LG va prezenta televizoare cu tehnologie Quantum Dot la CES 2015 in Las Vegas

LG Electronics va prezenta in cadrul CES 2015 din Las Vegas un televizor ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot. Aceasta tehnologie functioneaza pe baza nanocristalelor, care variaza ca marime de la 2 la 10 nanometri, fiecare punct emitand o alta culoare, in functie de marimea lui. Prin adaugarea unei pelicule de puncte Quantum Dot in fata luminii emise de LCD, aceasta promite o rata mai eficienta de reproducere a culorilor, luminozitate superioara si unghiuri mai largi de vizualizare. Pe scurt, o tehnologie care promite imagini frumoase, cu o paleta coloristica vibranta.

De asemenea, televizorul LG ULTRA HD cu tehnologie Quantum Dot este eco-friendly, nu contine cadmiu sau alte metale toxice. Din cate am inteles, aceste televizoare vor fi mai ieftine decat cele OLED, pastrand totusi o calitate comparabila a imaginilor afisate.

Bineinteles, ma astept ca si aceste televizoare sa fie inteligente si sa functioneze pe bazele sistemului de operare webOS, avand toate facilitatile si functiile unui dispozitiv modern, de noua generatie.

LG webOS 2.0

LG webOS 2.0, mai exact, special conceput pentru a oferi utilizatorilor o experienta superioara, dar fiind la fel de simplu si de intuitiv. Promite o navigare facila in cadrul intefetelor prin intermediul a trei functii – Simple Connection, Simple Switching si Simple Discovery. De asemenea, noile televizoare pornesc mai repede iar accesarea continutului se face mai usor, reducandu-se si timpul de incarcare al aplicatiilor.

LG a incheiat parteneriate cu cei mai importanti furnizori de continut UltraHD, cum ar fi Amazon sau Netflix. Ramane de vazut cand sau daca aceste servicii video-on-demand vor fi disponibile si in Romania. Nu prea curand as spune eu. Sau poate niciodata.

Deci, la anul vom avea la dispozitie televizoare LG cu tehnologie Quantum Dot si sistem de operare webOS 2.0.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *