Muzica de vineri: Celelalte Cuvinte

Celelalte Cuvinte sunt subiectul Muzicii de vineri din aceasta saptamana, ultima din 2014.

Principalul motiv este DVD-ul si CD-ul “Trup si Suflet”, aparut pe piata in urma cu cateva saptamani, si care se gaseste aici. Albumul live este inregistrat in concertul sustinut anul trecut in Bucuresti, la Cinema Patria, concert la care colegul Bogdan Petre a fost prezent (si a si filmat cateva piese pentru voi, cum ati putut vedea la acea vreme).

Ei bine, lasand la o parte cat de tare il urasc pe Bogdan pentru ca a fost acolo (mie, in ciuda faptului ca i-am vazut de nenumarate ori live, nu mi s-a aratat nicicum sa vad tot concertul acesta acustic), CD_ul si DVD-ul arata si, mai ales, suna foarte bine. Sunt o trecere acustica prin cele mai importante momente ale carierei Celelalte Cuvinte si vi le recomand cu drag. Cred ca prietenul Lucian Cremeneanu a spus-o cel mai bine, in cronica lui, “daca sunteţi fani Celelalte Cuvinte, veti iubi discul acesta. Daca nu sunteţi, albumul „Trup si Suflet” poate fi inceputul unei foarte frumoase prietenii.” Tind sa ii dau dreptate din plin, dupa ce am ascultat albumul de cateva ori in ultimele doua zile.

Si pentru a va demonstra despre ce vorbesc, mai jos puteti viziona un fragment; este vorba despre surpriza albumului, piesa noua “Printre Oameni”:

Inainte de a trece la o piesa mai veche, am sa mentionez ca in acelasi loc gasiti si varianta remasterizata a albumului “Armaghedon”, care tocmai a implinit frumoasa varsta de 20 de ani.

Sa aleg o piesa veche Celelalte Cuvinte (conform traditiei rubricii) s-a dovedit ceva mai complicat decat am crezut. Dintr-un oarecare motiv (poate si legat de tematica noastra preponderent tehnologica), am ales “www”, piesa care a avut, la momentul lansarii ei, si un clip inedit. Va invit sa il vedem.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

2 thoughts on “Muzica de vineri: Celelalte Cuvinte

  • January 2, 2015 at 5:04 pm
   Permalink

   Si noi suntem de aceeasi parere 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *