Samsung: Televizoare inteligente cu sistem de operare Tizen

Se pare ca televizoarele inteligente Samsung ce vor fi lansate in 2015 vor functiona pe bazele sistemului de operare Tizen. Asa cum LG a adoptat platforma webOS iar Philips pe cea Android, era oarecum logic pentru Samsung sa faca un astfel de pas, catre un sistem de operare mai puternic si mai flexibil.

Pesemne ca noile televizoare vor fi prezentate oficial la CES 2015, saptamana viitoare. De asemenea, sunt curios daca va fi posibil un update la Tizen pentru actuala generatie de televizoare inteligente, desi nu prea as vedea posibil acest lucru.

De mentionat ca Tizen este o platforma open-source bazata pe un kernel de Linux si teoretic pregatita sa functioneze pe orice device electronic sau electrocasnic. Pana acum am intalnit acest sistem de operare la camere foto si pe ceasuri inteligente, marca Samsung, normal.

Samsung spune ca acest sisteme de operare va ajuta la o mai simpla conectare intre televizoare si alte device-uri, portabile sau nu, pentru redarea continutului multimedia in special prin streaming wireless prin Wi-Fi Direct. Televizorul cauta prin bluetooth device-urile Samsung din apropiere si se conecteaza automat la ele, pentru a oferi utilizatorilor o experienta multi-screen integrata. De exemplu, utilizatorii vor putea urmari programele TV pe tabletele si smartphone-urile Galaxy chiar daca televizorul este oprit.

De asemenea, noile televizoare vor avea integrat PlayStation Now, serviciu disponibil momentan doar in America si care permite accesul la sute de jocuri de PS3 fara a avea nevoie si de aceasta consola, ci doar de controllere DUALSHOCK 4.

De asemenea, pe aceeasi platforma veti avea la dispozitie jocul Just Dance Now de la Ubisoft, canalul Samsung Sports Live si pe cel Milk Video, un agregator de clipuri video pe internet.

Hai ca m-au facut curios.

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *