Mini-sisteme PC de la HP: Pavilion Mini si Stream Mini (la CES 2015)

Pe langa tot felul de monitoare, curbate sau 4K/5K, HP a prezentat in cadrul evenimentului CES 2015 din Las Vegas si doua mini-sisteme PC chiar interesante, Pavilion Mini si Stream Mini, ambele disponibile pe piata americana din aceasta luna.

Desi intr-o carcasa atat de compacta, Pavilion Mini este un sistem complet cu Windows 8.1 care functioneaza pe bazele unor procesoare Intel Pentium sau Intel Core i3. Poate avea pana la 8GB memorie RAM si capacitate de stocare de pana la 1TB. Are porturi video DisplayPort si HDMI, astfel ca poate proiecta imagini pe doua monitoare in acelasi timp. Si consuma foarte putin curent, doar 45W, mai putin decat un bec.

HP Stream Mini este o masina Windows facuta sa-ti faci treaba in special in cloud-ul Microsoft, oarecum in stilul Chromebook. Insa si el este o masina completa, cu procesor Intel Celeron, 2GB memorie RAM, stocare interna pe un SSD de 32GB, pentru sistemul de operare in special, si inca 200GB aditionali in OneDrive, pentru doi ani. Cumparatorii primesc si un bonus de 25 de dolari pentru achizitia de aplicatii in Windows Store.

Pavilion Mini costa 320 de dolari, in configuratie cu procesor Pentium, 4GB RAM si un hard disk de 500GB, in timp ce preturile pentru Stream Mini pornesc de la 180 de dolari.

HP Stream Mini

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Mini-sisteme PC de la HP: Pavilion Mini si Stream Mini (la CES 2015)

  • January 5, 2015 at 7:58 pm
   Permalink

   plus ca asta s-ar putea sa fie si mult mai puternic decat… vechea unitate PC 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *