Panasonic Lumix TZ70 – Compacta de travel (prezentata la CES 2015)

Nu stiu daca chiar Panasonic a inventat compacta cu zoom mare, foarte buna in special in vacante, insa cu siguranta sunt printre primii la care am vazut astfel de camere foto. Cum ar fi cele din gama TZ, camere foto destul de compacte, care pot incape fara probleme intr-un buzunar de haina, dar cu lentile cu zoom optic mare si capacitati foto-video performante.

Da, lentilele au evoluat de-alungul timpului, de la un zoom 10x acum cativa ani, pana la unul cu o valoare de 30x (24-720mm) la actualul model Panasonic Lumix TZ70, ce tocmai a fost prezentat oficial la CES 2015 in Las Vegas.

Aceasta dispune de un senzor de 12.1 Megapixeli, plaja ISO 80-6400, un sistem de stabilizare hibrid pe 5 axe, un ecran LCD de 3 inchi fix.Poate fotografia in rafala cu o cadenta de 10fps si dispune de capacitate de filmare la 240fps sau la rezolutie full HD/60fps in format AVCHD, cu sunet stereo. .

Nu-i lipsesc un modul GPS, pentru geo-codarea fotografiilor, Wi-Fi pentru partajarea fotografiilor si filmarilor, NFC pentru conectarea rapida la smartphone-uri, tablete sau imprimante.

In plus, are un inel de control pozitionat in jurul obiectivului dar si vizor electronic, un accesoriu util pentru incadrarea corecta intr-o zi insorita. De asemenea, poate fotografia in format RAW.

Panasonic Lumix TZ70 va avea un pret de aproximativ 350 de Euro.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Panasonic Lumix TZ70 – Compacta de travel (prezentata la CES 2015)

 • November 5, 2018 at 5:18 pm
  Permalink

  Ce poate avea un TZ 15 daca atunci cand il pornesc obiectivul iese si se retracteaza de 3 ori dupa care imi cere sa fie repornit? Si asta permanent…. S-a ars ceva circuit? Am vrut sa spun ca e gata? Merita sa incerc sa-l duc la reparat sau dau banii fara rezultat?

  Reply
  • November 8, 2018 at 10:40 am
   Permalink

   mergi la service cel mai degraba…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *