Doua noi camere video de actiune de la Sony, prezentate la CES 2015

Sony au o camera de actiune chiar interesanta, adevarata rivala pentru modelele GoPro as spune eu. Iata ca la CES 2015 au lansat doua noi variante,  Action Cam  FDR-X1000VR cu filmare 4K si Action Cam HDR-AS200VR cu filmare la rezolutie full HD.

Modelul FDR-X1000VR este chiar demn de invidiat: este capabila sa filmeze cu pana la 120fps la rezolutie Full HD si cu pana la 240 de imagini pe secunda la rezolutie 720p. De asemenea, poate capta videoclipuri la rezolutie 4K cu pana la 30fps, la un flux de date de 100/60Mbps. Inregistrarea se face in format XAVC S, dezvoltat pentru uzul consumatorilor, pe baza formatului XAVC 4K/HD dedicat zonelor profesionale.

Ambele camere de actiune sunt dotate cu obiectivul super-grand-angular ZEISS Tessar cu un unghi de cuprindere de 170° si au stabilizare optica SteadyShot, mai eficienta decat cea prezenta pe modelele anterioare.

Camera de actiune Sony

Acestea dispun si de un sistem de filmare in bucla numit Loop Recording, astfel ca pot inregistra in continuu pentru a nu pierde niciun moment important. De exemplu, daca apasati butonul de inregistrare cand vedeti ca un eveniment care se petrece brusc, camera a inregistrat deja si inceputul acestei scene. De asemenea, sunt capabile sa inregistreze sunet stereo, microfonul dedicat avand si sistem Wind Noise Reduction.

In plus, au si aplicatie rezidenta in memoria interna, Highlight Movie Maker se numeste, care face un colaj video din cele mai bune imagini filmate, procedeul fiind automat si rapid. Rezultatele sunt in format MP4 si pot fi partajate fara probleme pe un smartphone sau tableta.

Camera de actiune Sony

Normal, au si modul Wi-Fi incorporat. De exemplu, prin intermediul acestuia camerele pot fi controlate de la distanta cu ajutorul dispozitivului RM-LVR2 Live-View Remote, rezistent la apa si care poate fi purtat la mana. RM-LVR2 permite controlul radio si monitorizarea a pana la cinci camere video – inclusiv alte camere Action Cam sau aparate Sony Lens-style cum ar fi QX1 sau QX30.

De asemenea, exista tot felul de accesorii pentru montarea camerelor pe casca, pe ghidonul bicicletei sau pe o placa de surf. Modelul FDR-X1000VR are la dispozitie si o carcasa subacvatica care permite utilizarea ei la adancimi de pana la 10 metri.

Noile modele de camera de actiune Action Cam FDR-X1000VR si HDR-AS200VR de la Sony vor fi in magazine din aceasta primavara.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *