IM5 – primul smartphone sub brand Kodak (prezentat la CES 2015)

Iata o stire interesanta de la CES 2015: Kodak anunta primul lor smartphone – IM5, unul dedicat celor care au obiceiul de a face multe poze, oriunde s-ar duce. Acesta va fi disponibil la inceputul acestui an la un pret de aproximativ 22o de Euro.

Construit de compania Bullitt, cei care fac si smartphone-urile rugged Caterpillar de exemplu, Kodak IM5 are un ecran IPS de 5 inchi cu rezolutie 1280×720 pixeli, un procesor MediaTek cu opt nuclee tactat la 1.7 GHz, numai  1GB memorie RAM si o capacitate de stocare interna de 8GB. Vine cu sistem de operare Android 4.4 KitKat. Se pare ca ar avea si suport dual-sim. Are o greutate de 120 de grame.

La capitolul foto sta in felul urmator: are o camera principala de 13Mpix si inca una frontala de 5Mpix. Nu sunt prezentate mai multe detalii sau facilitati iesite din comun, demne de un nume cu rezonanta in aceasta industrie. Kodak doar promite captarea unor imagini de o calitate foarte buna. Si pentru ca imaginile trebuie neaparat imprimate pe hartie foto, in interfata au facut un buton special pentru imprimare. Ramane de vazut cum se comporta la capitolul foto-video.

Kodak IM5 are o interfata simpla si intuitiva, cu butoane tactile mari si vizibile, fiind de altfel destinat celor care vor un smartphone usor de utilizat, chiar si celor de varsta a treia.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *