Satellite Click Mini, mini-hibrid 2-in-1 de la Toshiba (CES 2015)

Vad ca si Toshiba este in forma la CES 2015, si la ei “hibrid” fiind cuvantul la ordinea zilei. Daca ieri va prezentam modelul Portege Z20t, unul cu un pret substantial de altfel, astazi a venit randul altuia mai ieftin, Satellite Click Mini, cu un ecran de 8.9 inchi si Windows 8. Normal, si acest mini-portabil hibrid se poate transforma din laptop in tableta, si invers, ecranul detasandu-se de corpul cu tastatura printr-un sistem cu… click. 😀

La capitolul specificatii, acesta sta in felul urmator: ecran IPS de 8.9 inchi cu o rezolutie de 1920×1200 pixeli, procesor Intel Atom Z3735F, 2GB memorie RAM, stocare interna de 32GB, expandabila prin carduri microSDXC cu o capacitate de pana la 128GB, camera de 5Mpix pe spate si inca una de 2Mpix in fata.

Camera foto poate fi utila la fotografierea documentelor de tot felul, pentru arhivare sau pentru a le trimite prin corespondenta eletronica celor care au nevoie de ele. In acest sens, Toshiba va pune la dispozitie aplicatia TruCapture care are si functie OCR de recunoastere a caracterelor text dintr-o poza.

Tableta are o autonomie de pana in 8 ore. Daca punem la socoteala si acumulatorul suplimentar din docking, o veti putea utiliza pana la 16 ore, ceea ce nu este deloc rau. Pe tableta veti gasi un port microHDMI, altul microUSB, acel slot slot microSD dar si conectorul de 3.5mm pentru casti si microfon. Suplimentar, pe docking aveti la dispozitie un port USB 2.0 dar si un slot SD normal.

Tableta are o grosime de 9.8mm iar intreg ansamblul de 20mm. Tableta cantareste 470 de grame. Laptopul, daca imi permiteti sa-i spun asa, are o greutate de 1Kg.

Toshiba Satellite Click Mini va fi disponibil in acest trimestru la comercializare in Europa. Sunt curios si la ce pret.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *