VIBE Band VB10: Smartwatch cu ecran E-ink de la Lenovo, compatibil cu Android si iOS

Iata ca si Lenovo intra pe piata accesoriilor purtabile cu un ceas inteligent. Se numeste VIBE Band VB10 si adopta o filozofie total diferita de cea a competitiei actuale: are un ecran E-ink de 1.43 inchi, cu o rezolutie de 296×128 pixeli, care consuma mai putina energie, astfel ca acest ceas inteligent promite o autonomie de pana in 7 zile.

Ceea ce este un lucru demn de luat in seama, mai ales  daca tinem seama ca smartwatch-urile competitorilor abia daca apuca doua zile intre doua incarcari ale bateriei. In plus, pentru incarcare dispune de un port microUSB, asa ca poti face acest lucru cu incarcatorul smartphone-ului din dotare.

De remarcat ca aceasta tehnologie E-ink are si incoveniente, unul dintre ele fiind acel “refresh” vizibil la afisarea unui nou continut. Cei care au e-book readere au idee la ce ma refer.

Pe ecranul acestuia veti avea la dispozitie notificari uzuale, gen SMS-uri, e-mail-uri, apeluri pierdute, Facebook, Twitter, dar si rezultatele monitorizarii activitatilor fizice (pasii facuti, distanta parcursa). Poate afisa pana la 121 de caractere din corpul unui e-mail sau al unui SMS.

Desigur, este certificat IPX7, adica poate fi scufundat in lichide pana la o adancime de 1 metru, timp de 30 de minute. Este compatibil atat cu terminalele Android cat si cu cele cu sistem de operare iOS (de la Apple), la care se conecteaza prin intermediul Bluetooth.

Inca ceva interesant: VIBE Band VB10 are un pret de numai 89 de dolari, ceea ce va atrage cu siguranta atentia unui public larg. Va fi disponibil din aprilie pe piata.

Lenovo VIBE Band VB10 VIBE Band VB10 VIBE Band VB10 VIBE Band VB10 VIBE Band VB10 VIBE Band VB10

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *