Camere video Handycam cu inregistrare video 4K de la Sony (CES 2015)

Clar ca rezolutia 4K este tot mai raspandita in lumea electronicelor. Pe langa televizoare sau monitoare care functioneaza cu aceasta tehnologie, era normal sa apara tot mai multe camere video in stare sa-l produca, dedicate chiar si utilizatorilor obisnuiti. Daca tot ai un televizor 4K, nu ar fi mai bine sa vii si din vacanta cu filmari la aceasta rezolutie? Raspunsul este de la sine inteles as spune eu.

Iata ca Sony anunta noi camere video compacte cu inregistrare la rezolutii 4K la CES 2015. Varful de gama este modelul Sony Handycam FDR-AXP33, mai mic cu 30% si mai usor cu 20% decat predecesorul sau, si care promite rezultate spectaculoase.

De altfel este prima camera video 4K Sony care dispune de un sistem de stabilizare Balanced Optical SteadyShot (B.O.SS), pentru inregistrari 4K fluide, fara tremurat. FDR-AXP33 dispune de un inel si de un buton pentru setari manuale carora le pot fi atribuite functii precum zoom, focus si expunere. Are si o patina universala pentru accesoriile necesare videografilor.

La fel ca si celelalte modele de camere video 4K lansate anul acesta, noua FDR-AXP33 inregistreaza in format XAVC S la un bit rate maxim de 100Mbps, usor de stocat si de editat.

Sony Handycam

De asemenea, are ecran LCD de 3 inchi, vizibil si in lumina puternica, dar si vizor electronic, care arata de trei ori mai multe detalii decat cele disponibile pe modelele anterioare.

Inregistrarile pot fi vizualizate direct pe televizorul 4K prin intermediul unui cablu HDMI. Aceleasi imagini pot fi vazute si pe televizoare Full HD, datorita tehnologiei de redare Super-Sampled Full HD care transforma imaginile 4K la parametri optimi pentru rezolutia Full HD.

Toate modelele Handycam au Highlight Movie Maker care permite realizarea unor filme scurte cu efecte de tranzitie si muzică de fundal. Camera alege cele mai bune imagini si compune filmul in format MP4, pe care il poti urca pe site-uri de socializare gen Facebook sau YouTube. De asemenea, au functie Live Streaming care permite transmisie video HD intr-o retea wireless.

Exista si functia Multi Camera Control, disponibila pe anumite modele, care ofera acces simultan la mai multe camere compatibile.

Noile camere vor fi disponibile din luna februarie a acestui an.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *