Cum pui Windows pe televizor? Cu Intel HDMI Compute Stick!

Super tare aceasta mica dracie anuntata de Intel astazi la CES 2015, Intel HDMI Compute Stick pe numele ei. Un fel de Chromecast numai ca vine cu un sistem de operare serios, Windows 8.1 de exemplu. Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai interesante gadget-uri lansate in cadrul evenimentului american.

Poate ca nu va veti juca cel mai nou Assassin’s Creed pe el, insa pentru activitatile uzuale poate fi cu siguranta de folos. Se conecteaza intr-un port HDMI al televizorului, are procesor quad-core Intel Atom, capacitate de stocare interna de 32GB, 2GB memorie RAM, plus un port USB, conexiune WiFi si Bluetooth 4.0. Nu-i lipseste un port microUSB pentru alimentare.

Intel HDMI Compute Stick cu Windows va costa aproximativ 149$. Exista si o versiune cu 1GB RAM, 8GB stocare interna si sistem de operare Linux la 89$. Ambele vor fi disponibile in luna martie.

Ba si mai mult, se pare ca vor fi lansate si versiuni, mai corpolente ce-i drept, cu procesoare Intel Core M. In acest fel, cu o putere de procesare mai serioasa, parca le-as vedea prezente si in medii profesionale sau in corporatii. Cum ar fi sa ai la birou un stick de genul asta infipt in hdmi-ul monitorului? 😀

Intel HDMI Compute Stick

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *