Dell XPS 13 – Un ultrabook compact, foarte compact (prezentat la CES 2015)

In cadrul evenimentului CES 2015 din Las Vegas Dell a anuntat lansarea noilor portabile XPS, printre care se afla modelul Dell XPS 13, cel mai mic laptop de 13 inchi din lume la ora actuala. Mai exact, ramele ecranului acestuia sunt foarte subtiri, de numai 5.2mm, astfel ca acest model are dimensiunile unui ultraportabil de 11 inchi.

Dispune de o carcasa din aluminiu si fibra de carbon cu o greutate de 1.18Kg, pentru versiunea cu ecran fara touch, sau de 1.27Kg pentru modelele cu ecran tactil. Chiar ma bucur ca exista si modele fara ecran tactil, pentru ca personal nu ma folosesc de aceste functii in timpul activitatilor mele zilnice.

Ultrabook-ul Dell XPS 13 are la dispozitie ecrane cu rezolutii full HD sau Quad HD+, functioneaza pe baza noilor procesoare Intel de generatie a 5-a Core i3, i5 sau i7, poate fi echipat cu pana la 8GB memorie RAM, stocarea se face pe SSD-uri de 128/256/512GB, Wi-Fi de tip AC  si promite o autonomie de pana in 15 ore. Nu-i lipsesc un cititor de carduri, doua porturi USB 3.0 sau port miniDisplay.

Dell XPS 13 va fi disponibil in Europa din aceasta luna, cu preturi de pornire de la 1400 de Euro. Pare unul dintre cele mai interesante ultrabook-uri la ora actuala. Mi-as indrepta fara tagada atentia catre un model cu ecran full HD non-tactil, cu procesor Intel Core i5 si 4GB memorie RAM.

Dell XPS 13 Dell XPS 13

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *