TP-Link Archer C3200 si C2600 – Routere Wi-Fi AC si mai performante

Iata ca incep si producatorii de echipamente de retea sa-si faca auzita vocea de la CES 2015 din Las Vegas. Cel putin, se pare ca astazi a cam fost ziua lor.

Si cunoscutul producator TP-Link, de altfel numarul 1 in vanzari la noi in tara, anunta astazi doua noi routere Wi-Fi AC performante: Archer C3200 si C2600. Nu s-a specificat cand vor fi disponibile in Romania, si nici la ce pret. Cu siguranta nu vor fi echipamente ieftine, performanta costa.

Modelul cel mai cel, Archer C3200, este un router triband care ofera viteze totale de pana la 3.2 Gbps, avand doua benzi de 1300Mbps de tip AC (pe 5GHz) si inca una N (pe 2.4Ghz) cu viteze de transfer maxim de pana la 600 Mbps.

Dupa cum se vede in imaginea de mai sus, are nu mai putin de 6 antene, plus amplificator pentru fiecare, pentru un semnal cat mai puternic.  Se pare ca poate face fata cu succes si la streaming video la rezolutii 4K in retea.

TP-Link Archer C2600

Archer C2600 are tehnologie Qualcomm VIVE 802.11ac Wi-Fi si poate oferi viteze wireless totale de pana la 2.6Gbps: mai exact 800Mbps in banda N de 2.4GHz si pana la 1733Mbps in cea AC de 5GHz. Se pare ca ar fi foarte bun in mediile cu multe dispozitive wireless, chiar permite stabilirea de conexiuni point to point simultan cu pana la trei dispozitive.  Are patru antene, porturi gigabit pentru reteaua interna dar si port usb 3.0 pentru partajarea in retea a datelor de pe o unitate de stocare externa.

Am testat un router AC de la TP-Link de curand, si am ramas incantat de performantele lui. Despre Archer C2 este vorba. Asa ca nu ma indoiesc ca si aceste doua noi modele ne vor rezerva surprize placute.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “TP-Link Archer C3200 si C2600 – Routere Wi-Fi AC si mai performante

 • January 9, 2015 at 8:14 pm
  Permalink

  Atat de tari fac routerele dar degeaba. Tot cu 100mbps faci download pe WiFi, degeaba ai peste 3Tbps in teorie, pentru ca telefoanele si tabletele au antene mici, cu pierderi, nu castig in dB si oricat de performant ar fi streaming-ul pe WiFi, il bate la fundul gol si un amarat de Ethernet de 100mbps care e full duplex.

  Reply
  • January 9, 2015 at 10:28 pm
   Permalink

   :))) corect… dar sa nu uitam acele porturi Ethernet Gigabit… sunt mai importante

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *