Adobe Lightroom pentru Android

Adobe anunta lansarea unei versiuni de Android pentru popularul software de prelucrare foto Lightroom. Desigur, nu este o varianta comparabila in functionalitati cu cea pentru computer, insa poate asigura un minim de prelucrari si filtre pentru pozele realizate cu terminalele mobile sau pentru cele transferate de pe camerele foto.

Pune la dispozitia utilizatorilor uneltele de editare principale, de baza, pentru compensarea expunerii, a umbrelor sau zonelor prea luminate din poze, schimbarea contrastului, editarea tonurilor de culoare etc.

Lightroom mobile poate functiona pe telefoane cu sistem de operare Jelly Bean, KitKat si Lollipop. In curand va fi optimizat si pentru tablete. Totusi, nu va functiona chiar pe orice hardware: aveti nevoie de un terminal cu procesor quad-core tactat la 1.7Ghz, cu 1GB memorie RAM si capacitate de stocare interna de cel putin 8GB.

Pentru a-l putea utiliza va trebui sa aveti cont in cloud-ul Creative al Adobe si sa platiti lunar 10 dolari pentru pachetul Photoshop + Lightroom.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *