Olympus E-M5 Mark II – in curand

De ce sa nu o recunosc, sunt unul dintre cei care s-au indragostit de mirrorless-urile Olympus OM-D E-M5 si E-M1, atat pentru ca arata intr-un mare fel, seamana cu o camera cu film de acum 50 de ani, cat si datorita rezultatelor foto-video obtinute cu ajutorul lor. Multi m-au contrazis in discutii private, motivul principal fiind cel al lipsei unui senzor APS-C, mai mare, insa nu m-au convins, raman fidel alegerilor mele. Corect, sunt multe alte mirrorless-uri care m-au incantat de-alungul vremii, si cu care am obtinut poze si filmari foarte bune, insa niciun producator nu a reusit sa transpuna acel look retro in digital mai bine decat Olympus. Parerea mea.

Iata ca acum vor lansa cat de curand o versiune noua pentru Olympus E-M5. Chiar au aparut primele poze de produs pe internet. Camera are acelasi senzor Micro 4/3 de 16Mpix, la care au adaugat acea tehnologie “sensor shift” care permite realizarea unor poze cu o rezolutie de 40 de Megapixeli. Pentru realizarea unor astfel de poze, senzorul se deplaseaza, isi schimba pozitia, si face alte 8 cadre care vor fi combinate in imaginea finala. De asemenea, Olympus E-M5 Mark II va dispune de un sistem de stabilizare eficient pe 5 axe si de iesire HDMI. Nu va fi capabila de filmare 4K.

Constructiv nu pare a fi cu mult diferita de modelul anterior. Se observa totusi mici schimbari, cum ar fi butoanele si rotitele de control, care acum sunt metalice. De asemenea, ecranul este rabatabil, ceea ce nu poate fi decat un plus. Normal, nu-i lipseste vizorul electronic, util pentru o incadrare cat mai exacta a scenei.

Olympus OM-D E-M5 Mark II pastreaza linia retro a gamei din care face parte, permite control manual manual complet si incorporeaza tehnologii de ultima ora. De-abia astept sa ma joc cu ea.

Update. Camera va fi anuntata oficial pe 5 Februarie iar specificatiile sunt urmatoarele:

  • Corp din aliaj de magneziu si este sigilat impotriva prafului si a apei;
  • Camera poate fi utilizata si la temperaturi joase;
  • Senzor de 16MPix, acelasi de pe E-M5;
  • Procesor de imagine TruePic VII;
  • Sistem de stabilizare pe 5 axe;
  • filmare full HD/60fps/24fps la un bit rate maxim de 77Mbps;
  • Ecran tactil de 3 inchi;
  • Are vizor electronic;
  • Wi-Fi incoporat;
  • Poate capta poze cu o rezolutie de 40Mpix din 8 cadre consecutive.

Olympus E-M5 Mark II Olympus E-M5 Mark II Olympus E-M5 Mark II

Via.

Alte poze, mai recente.

Olympus OM-D E-M5 II Olympus OM-D E-M5 II

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *