Lumix GF7 – Noua camera mirrorless de la Panasonic

Iata ca dupa CES-ul din Las Vegas sunt anuntate camere foto mult mai interesante. Panasonic tocmai ce au prezentat oficial noua camera mirrorless Lumix GF7, intr-o forma usoara si compacta, cu un design usor retro. Cu siguranta ca este o camera foto care arata foarte bine.

Aceasta dispune de un senzor Live MOS in format micro 4/3 si cu o rezolutie de 16 Megapixeli, un ecran LCD de 3 inchi care poate fi utilizat si pentru selfie-uri, modul Wi-Fi pentru partajarea rapida a fotografiilor si poate realiza videoclipuri la rezolutie 1080p/60fps. Pentru realizarea automata a fotografiilor selfie are functii de genul Self Shot, Face Shutter si Buddy Shutter. De asemenea, exista aplicatii pentru smartphone sau tableta care permit controlul camerei de la distanta, prin intermediul conexiunii wireless.

Fisa tehnica mai cuprinde o plaja ISO cu o valoare maxima de 25600, un timp de expunere minim de 1/16000 secunde si maxim de 60 de secunde, un sistem de focalizare in 23 de puncte dar si capacitate de fotografiere in rafala cu o cadenta de 5.8 cadre pe secunda. Lista completa a specificatiilor poate fi gasita aici.

Adaptata noilor stiluri de fotografiere, Panasonic Lumix GF7 are si o functie automata numita Jump Snap, care face poze celor care sar in aer. Exista si moduri creative, functie time lapse sau alta de animatie stop motion. De altfel observ ca pune accentul in special pe functii automate, mai putin pe controlul manual rapid, publicul tinta fiind acela care vrea sa obtina rezultate foto-video de calitate cu minim de efort.

Are un pret de aproximativ 470 de Euro.

 

Panasonic Lumix GF7

 

Panasonic Lumix GF7

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *