Turbo NAS TVS-x71 – Solutii performante de stocare in retea, de la QNAP

QNAP anunta noi solutii interesante de stocare in retea, numite Turbo NAS TVS-x71, bune atat in scop profesional cat si pentru divertisment multimedia la rezolutii 4K. Au suport pentru transfer de date in retele de 10GbE dar si pentru redare video 4K, cu transcodare si editare in timp real. De altfel sunt cele mai performante NAS-uri QNAP vazute de mine pana acum. Sunt disponibile in variante cu 4,6 sau 8 sertare si sunt echipate cu procesoare Intel Haswell – Pentium, Core i3, Core i5 sau Core i7, cu o capacitate de transfer de 2.300 MB/s, plus 4GB sau 8GB memorie RAM.

Chiar se pot transforma in adevarate PC-uri puternice daca le atasati accesoriile necesare, adica o tastatura, un mouse si un monitor. Aceste NAS-uri au tot ceea ce trebuie pentru acest lucru: doua porturi USB si inca unul HDMI. De asemenea, aveti la dispozitie servicii de masini virtuale care pot rula sisteme de operare Windows/Linux/UNIX/Android dar si browsere de internet Google Chrome sau Mozilla Firefox. Normal, prin intermediul portului HDMI veti putea urmari filme la rezolutie 4K direct pe un televizor de acest gen.

Isi pot dovedi cu prisosinta utilitatea si in cadrul firmelor mici si mijlocii. Acestea suporta solutiile de virtualizare VMware, Microsoft si Citrix, sunt compatibile cu serviciile Windows Active Directory, LDAP și Windows ACL, chiar pot fi utilizate in rol de controller de domeniu. Normal, pot fi cu siguranta folosite pentru backup-ul datelor atat pentru sistemele cu Windows cat si pentru cele cu OS X.

Da, sunt atragatoare din toate punctele de vedere, dar nu sunt deloc ieftine. Noile NAS-uri TVS-x71 au preturi intre 840 de Euro si 1900 de Euro. Mai adaugati si preturile hard disk-urilor.

qnap_tvs_471_back qnap_tvs_471_front qnap_tvs_871

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *