Muzica de vineri: Marilyn Manson

Marilyn Manson e alegerea de saptamana aceasta a Muzicii de vineri, controversatul artist avand un nou disc pe piata.

Marilyn Manson e genul de artist ep care acum cativa ani ori il admirai, ori il detestai din toate puterile. Niciodata nu l-a deranjat postura de personaj negativ, pe care a avut grija sa o gaseasca de cate ori a fost cazul. Cu toate acestea, doua lucruri au fost greu de negat de fiecare data: ca omul e realmente inteligent si ca stie sa atraga atentia.

Dincolo de aceste aspecte, tare cred ca s-a spus tot ce se putea spune despre el. Interesant e ca in ultimii ani omul pare a se fi saturat sa caute sa socheze (indiferent care o fi fost cauza), dar a si scos niste discuri nu neaparat slabe, dar ceva mai putin interesante fata de nivelul cu care a obisnuit. Cu punctele lor pozitive, bineinteles.

Eu intotdeauna am gasit ceva interesant in muzica (si versurile) lui Manson, indiferent ca a fost vorba (initial) de o trupa, iar apoi de artistul american si diferiti colaboratori. Printre ei si excelentul chitarist John 5, despre care am discutat candva in aceasta rubrica.

Ei bine, Marilyn Manson a revenit zilele acestea cu “The Pale Emperor”, un disc care se constituie intr-o adevarata revenire artistica. O colaborare cu Tyler Bates, un compozitor cunoscut mai ales pentru muzica de film, seriale TV si jocuri video, care canta la aproape toate instrumentele, albumul e un mare „altceva”.

Exista tendinte bluesy pe alocuri, iar soundul industrial de pe vremuri pare a cam fi disparut. Insa exista si atitudine si teme catchy, asa cum se aude pe “Deep Six”, piesa de mai jos, care are si un clip interesant. Mai mult, tare cred ca albumul are sanse sa placa si acelora complet neimpresionati de ceea ce a facut domnul in cauza pana acum. Vi-l recomand sincer.

Si daca e sa aleg ceva mai vechi din cariera domnului Manson, ma voi opri la “This is the New Shit” (eu am scris tot numele, daca in videoclip tot sunt cenzurate toate partile . Nu e cea mai buna piesa sau cel mai socant clip, dar imi place cum suna tema si am speriat multi vecini cu ea. Asa se face un riff ca lumea!

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *