Intel NUC – Acum si cu procesor Intel Core i7

Noile generatii de procesoare Intel permit utilizarea unor carcase din ce in ce mai compacte, asa cum ati vazut si la modelul Intel Compute Stick, prezentat de curand la CES 2015 in Las Vegas. Pe de alta parte, mini-pc-urile Intel NUC nu mai sunt o noutate, daca nu ma insel au fost prezentate anul trecut pentru prima oara.

Iata ca, acum, vor fi echipate si cu procesoare Intel Core i7 de generatie Broadwell, dupa cum se observa pe pagina lor oficiala. De mentionat ca pana acum erau echipate cel mult cu un Intel Core i5.

Din cate am aflat de pe internet, va fi un procesor Core i7-5557U cu placa grafica Intel Iris 6100. In acest mini-pc poate fi incorporat si un hard disk sau SSD de 2.5 inchi. Nu-i lipsesc porturi USB 3.0, altul mini-HDMI sau un mini Display Port. Are un sistem audio 7.1, astfel ca poate fi utilizat foarte bine si in rol de HTPC.

Putem spune ca are o configuratie de laptop puternic intr-o carcasa de mini-pc, insa cu siguranta este destul de performant pentru a multumi o buna parte a utilizatorilor.

De mentionat ca au tot ajuns si la noi in tara astfel de mini-pc-uri, cum ar fi si sistemele Gigabyte Brix.

Aceste modele vor fi disponibile in primavara.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *