Noi solutii de stocare in retea de la QNAP, pentru utilizatorii casnici si firmele mici

QNAP anunta inca o serie de solutii de stocare in retea, TS-x31+ Turbo NAS, dedicata in special utilizatorilor casnici sau firmelor mici. Sunt de fapt doua modele, unul cu doua sertare si altul cu patru, echipate cu procesorul dual-core ARM Cortex-A15 tactat la 1.4 GHz, 1GB memorie RAM si cu suport pentru unitati SATA 6Gb/s. De asemenea, au doua porturi Gigabit LAN cu suport dual IP. Nu lipsesc doua porturi USB 3.0, pentru atasarea altor solutii de stocare externe.

Acestea vor fi disponibile de luna viitoare. Modelul cu patru sertare, TS-431+, costa 329 Euro iar cel cu doua, TS-231+, 239 Euro. Normal, hard disk-urile nu sunt incluse in pret.

Noile NAS-uri QNAP au aplicatia Notes Station 2.0, un fel de jurnal electronic intr-un cloud privat la care isi pot oferi contributia toti cei care au acces, fie ca sunt colegi sau prieteni. Notitele pot fi modificate cu ajutorul unui editor in browser, chiar pot fi preluate capturi de ecran printr-o extensie Google Chrome. De asemenea, pot fi adaugate si fisiere media stocate pe NAS. De mentionat ca Notes Station 2.0 are suport pentru importul si exportul de fisiere in format PDF, fluxuri RSS in timp real, previzualizari pentru fisierele multimedia dar si pentru criptare AES 256-bit.

Dupa cum ne-au obisnuit cei de la QNAP, si aceasta serie poate servi drept hub multimedia, avand suport DLNA, AirPlay si Chromecast. Normal, nu lipsesc aplicatiile Photo Station, Music Station si Video Station, utile la administrarea colectiilor de poze, muzica si filme. Toate aceste fisiere pot fi accesate si de pe smartphone-uri sau tablete prin intermediul aplicatiilor Qphoto, Qmusic, Qvideo, Qfile si Qmanager.

Si, dupa cum am constatat, QNAP are un magazin destul de stufos de aplicatii, pentru backup, sincronizare, productivitate, administrarea continutului stocat, comunicare, divertisment etc. Practic, va puteti crea cu ajutorul lor un mini-cloud personal, pe care sa-l accesati de oriunde din internet.

Specificații principale pentru seria TS-x31+

  • TS-231+: model turn cu doua sertare
  • TS-431+: model turn cu patru sertare
  • Procesor ARM Cortex A15 dual-core la 1.4GHz, 1GB memorie RAM, unitati HDD/SSD 3.5″/2.5″ SATA 6Gb/s, 3Gb/s, 3 x USB 3.0; 2 x Gigabit LAN

Solutii de stocare QNAP

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *