Canon EOS M3 – In curand

Update. Se pare ca japonezii de la Canon vor mai lansa inca doua camere: DSLR-ul cu un senzor de 50Mpix Canon EOS 5Ds si compacta cu senzor APS-C Canon G3x.

Canon au dezamagit pana acum la capitolul camere foto mirrorless, poate si pentru ca amatorii de fotografie asteptau mult mai multe de la ei. Sincer sa fiu, nici pe mine nu m-a convins prima lor camera de acest gen. Pe aceasta piata au fost surclasati de companii ca Sony, Panasonic, Olympus, Fuji si chiar Samsung, camerele foto fara oglinda dar cu obiective interschimbabile fiind din ce in ce mai populare.

Se pare ca in curand vor anunta noua editie a camerei mirrorless Canon EOS M3, care va avea un senzor APS-C de 24.2 Mpix. Alte specificatii ar mai include un sistem de autofocus mai performant, plaja ISO de la 100 la 128000, rafala la 7cps, Wi-Fi si NFC incorporate. Din cate am inteles, noua camera se va baza mai mult pe modurile automate de fotografiere.

Nu va avea vizor electronic incorporat; va fi disponibil optional unul extern. Asa ca, ma gandesc ca nu prea au tinut cont de cererile fanilor, vizorul electronic incorporat fiind un “must-have” pentru pasionatii de fotografie. Si, cum nu are un accesoriu de acest gen, se pare ca va avea tot o forma compacta, de sapuniera.

Poate, cine stie, va avea macar un design mai retro si va permite un control manual mai avansat. Ramane de vazut cum va fi noua camera mirrorless Canon EOS M3. Sa speram ca va ajunge si prin Europa cat de curand, pentru ca pe M2 nu am vazut-o.

Revenim cu detalii si imagini cand ne vor parveni.

 

Via.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *