Acer Aspire S7 Review – Stil, portabilitate si performanta

Daca ar trebui sa aleg intre un laptop de tip desktop-replacement si un ultrabook/ultraportabil, cu siguranta ca as opta pentru cel din urma, in primul rand pentru ca sunt unul dintre cei care prefera un echipament subtire si usor, pe care sa-l pot purta tot timpul cu mine fara un efort substantial. De altfel, sunt utilizator de ultraportabil de multi ani, din intamplare chiar unul marca Acer, si il port cu mine oriunde as merge, la serviciu, la evenimentele de presa interne sau internationale si, de ce nu, in vacantele petrecute alaturi de familie.

Desigur, pe un astfel de portabil nu ai la dispozitie un ecran mare sau o tastatura mai generoasa, poate una cu bloc numeric, nici un cititor de discuri optice, forma ultracompacta avand cu siguranta si neajunsurile sale. Insa din propria experienta pot spune ca un ultraportabil cu un ecran de 13.3 inchi reprezinta echilibrul intre ergonomie, performanta si portabilitate, in sensul ca poti lucra destul de confortabil pe el ca poate fi transportat fara prea mare efort.

In plus, dupa cum am mai spus-o si cu alte ocazii, tehnologiile portabile sunt tot mai performante, astfel ca poti desfasura pe un astfel de laptop compact aproape orice activitate digitala, atat in scopuri personale cat mai ales pentru cele profesionale. De la an la an, tehnologii tot mai performante si mai eficiente energetic incap in forme tot mai compacte, iar 2015 va fi un an de referinta din acest punct de vedere.

Am intalnit de multe ori ultrabook-ul Acer Aspire S7, pe la diverse evenimente Microsoft sau Intel, si intotdeauna i-am apreciat atat look-ul premium cat si faptul ca este un echipament portabil usor si subtire, tocmai bun in rolul de companion permanent.

Iata ca de curand am si avut ocazia sa folosesc un astfel de frumos exemplar, chiar unul bazat pe noua generatie de procesoare Intel Broadwell. Si, la finalul celor doua saptamani pot spune ca am fost mai mult decat multumit de comportamentul lui, unul chiar ireprosabil as putea spune.

Acer Aspire S7-393 este unul dintre cele mai atragatoare ultrabook-uri din piata, atat din punct de vedere al performantelor, cat si al formei ultra-compacte si al design-ului deosebit.

Acer Aspire S7

Si, dupa cum se poate observa mai jos, am avut la dispozitie modelul de top, cu cea mai buna configuratie.  Astfel, specificatiile tehnice ale ultrabook-ului Acer Aspire S7 sunt urmatoarele:

  • Ecran: IPS, tactil 13.3 inchi cu o rezolutie de 2560×1440 pixeli;
  • Procesor: dual-core Intel Core i7-5500U la 2.4Ghz, cu HyperThreading si Turbo Boost pana la 3Ghz;
  • Placa grafica: Intel HD 5500;
  • Memorie RAM: 8GB
  • Stocare: Intel Raid 0 cu o capacitate de 256GB;
  • Retea: Wi-Fi AC, Bluetooth 4.0;
  • Conectica: 2xUSB 3.0, 1xHDMI, 1x mini Display, 1x slot SD;
  • Dimensiuni: 323.3×223.5 x12.9mm
  • Greutate: 1.3Kg;
  • Acumulator: 4 celule, 6280 mAh;
  • Sistem de operare: Windows 8.1 pe 64 de biti.

Acer Aspire S7

Sunt multe elemente care m-au impresionat placut la acest ultrabook iar primul dintre ele este cu siguranta design-ul premium si rafinat, cu un stil unic, cu materiale de cea mai buna calitate si finisaje fara repros.

Este unul dintre acele portabile care atrage cu siguranta privirile numai prin simpla sa prezenta. Inca de cum il vezi iti dai seama ca este un echipament facut sa-i satisfaca chiar si pe cei mai pretentiosi utilizatori. Nu am sesizat schimbari majore in design fata de modelele anterioare dar pastreaza acelasi look modern, fresh, care il face cu siguranta remarcat si care ar da bine pe orice birou sau la orice intalnire de afaceri.

Reusita si paleta cromatica, cu albul perlat de pe capac, argintiul aluminiului si iluminarea turcoaz a tastaturii. Tocmai datorita acestor elemente stilistice, dar si dimensiunilor ultra-compacte, il vad utilizat in special de catre publicul feminin.

Acer Aspire S7

I se mai spune si portabilul de sticla, datorita sticlei Gorilla Glass de pe capac. Observati si sigla Acer, care este luminata in timpul functionarii.

Pentru protectie suplimentara, ecranul este inconjurat  de un cadru de aluminiu, si el fiind acoperit tot cu sticla rezistenta Gorilla. Acesta se poate roti la 180 de grade, dar are un sistem care il blocheaza in pozitie normala de lucru pentru o utilizare mai facila a functiilor tactile. Daca veti dori sa-l rotiti pana la orizontala va trebui sa apasati totusi un pic mai ferm.

Acer Aspire S7

Pe suprafata de sprijin a palmelor, in partea superioara a corpului ultrabook-ului de fapt, s-a optat pentru aluminiu iar in partea inferioara pentru un plastic alb.

Cu siguranta impresioneaza si prin dimensiunile ultra-compacte, fiind un echipament subtire si usor, care poate fi purtat si manevrat chiar si de catre doamne sau domnisoare fara sa depuna un efort considerabil. Are o grosime de pana in 13mm si o greutate de 1.3kg, astfel ca incape fara probleme chiar si intr-o geanta sau rucsac de dimensiuni mai mici.

Desi pare un echipament fragil, producatorul ne garanteaza ca este si destul de rezistent, fiind construit pe o structura ranforsata din aluminiu. Eu v-as recomanda totusi sa va purtati cu mare grija cu el.

Acer Aspire S7

De remarcat ca la pachet vine si cu o husa de protectie, care poate fi extrem de utila la transport si in special pentru protectia lui.

Acer Aspire S7

Pe muchia stanga observati portul de alimentare, butonul de pornire, un port USB 3.0 si slotul pentru carduri SD.

Acer Aspire S7

Pe muchia dreapta gasiti conectorul audio de 3.5mm, inca un port USB 3.0, un port HDMI si pe cel mini Display Port, pregatit pentru accesoriile Acer.

Acer Aspire S7

La pachet a venit cu un adaptor special MiniDisplay la VGA, Ethernet si USB.

Acer Aspire S7

Dupa cum observati, tastatura de tip chiclet este de culoare argintie si are iluminare de fundal turcoaz. Este cu siguranta un accesoriu care permite o redactare confortabila si rapida. Tastele de functii sunt apelabile prin intermediul butonului Fn iar butonul Delete a fost asezat in partea inferioara, o pozitie cu care m-am obisnuit totusi destul de repede.

Acer Aspire S7

Pentru un echipament atat de compact, touchpad-ul este destul de generos. Are butoanele de control incorporate in suprafata tactila dar m-am descurcat fara probleme cu ajutorul lui, fara sa am nevoie de un mouse.

Acer Aspire S7

Ecranul este un alt punct forte al acestui portabil. Afiseaza imagini clare, cu o paleta coloristica vibranta, un contrast bun si unghiuri foarte bune de vizualizare. Modelul testat de mine a avut o rezolutie de WQHD 2560×1440 pixeli, insa vi le-as recomanda mai degraba pe cele cu rezolutie full HD, pentru ca oricum nu puteti lucra in rezolutia nativa WQHD pe un ecran atat de mic si nu toate aplicatiile au scalare la dimensiuni confortabile pentru ochi.

Functiile tactile asociate ecranului se comporta ireprosabil, astfel ca va puteti folosi si de ele pentru accesarea rapida a unui link sau a unui meniu de setari.

Acer Aspire S7

Sistemul audio incorporat are speakerele pozitionate pe suprafata de contact cu biroul. Este destul de puternic pentru o camera linistita si in stare sa redea in special sunetele medii si inalte. Pentru vizionarea unor materiale video poate fi util, nu si pentru auditii muzicale.

Acer Aspire S7

Din punct de vedere al performantelor in utilizare nu am ce-i reprosa. Fisa tehnica care cuprinde procesorul Intel Core i7-5500U, cei 8GB memorie RAM, placa grafica Intel HD 5500 si solutia de stocare Raid 0 Intel este una performanta, care garanteaza accesarea unei palete largi de aplicatii, de la cele uzuale de informare, navigare pe internet, comunicare, office si pana la cele de business, de prelucrare grafica sau fotografica sau pentru divertisment multimedia la rezolutii High Definition.

Acer Aspire S7

Ba si mai mult, dupa cum am constatat si cu alta ocazie, noua placa grafica Intel HD5500 este cu mult mai performanta decat versiunile anterioare Intel HD 4400 si permite chiar si accesarea jocurilor, la setari minimale, normal. Desi nu-l vad utilizat la gaming, nici macar ocazional, eu l-am testat cu CoD Black Ops, acesta functionand cat de cat onorabil la setarile minime.

BlackOps 2015-02-01 12-27-25-44

BlackOps 2015-02-01 12-29-05-41

De altfel este primul ultrabook pe care l-am testat cu aplicatia de benchmark 3D Mark de la Futuremark. La celelalte ultrabook-uri de pana acum nu era necesar acest test.

acer_s7_3dmark_cloudgate

acer_s7_3dmark_cloudgate_grafic

acer_s7_3dmark_firestrike

acer_s7_3dmark_firestrike_grafic

acer_s7_3dmark_firestrike_extreme

acer_s7_3dmark_firestrike_extreme_grafic
acer_s7_3dmark_icestorm

acer_s7_3dmark_icestorm-extreme

acer_s7_3dmark_icestorm-unlimited

acer_s7_3dmark_skydiver

acer_s7_3dmark_skydiver_grafic

Desi nu este un echipament facut pentru gaming sau pentru accesarea unor aplicatii grafice complexe, performantele sale sunt de nivel mediu, chiar daca nu are o placa grafica suplimentara. Poate, cine stie, in cativa ani Intel va deveni un adversar redutabil si pe piata placilor grafice, macar in segmentul echipamentelor portabile.

Mai jos aveti un grafic comparativ din cu cele ale sistemelor testate recent de catre noi.

acer_aspire_s7_3dmark_graf

Performantele de productivitate au fost testate cu PcMark 8.

acer_s7_pcmark8_creative_accelerated acer_s7_pcmark8_creative_conventional acer_s7_pcmark8_home_accelerated acer_s7_pcmark8_home_conventional acer_s7_pcmark8_work_accelerated acer_s7_pcmark8_work_conventional

Dupa cum se observa din rezultatele testelor, este un echipament care poate fi utilizat la o paleta larga de activitati, atat in mediile casnice cat si in cele profesionale.

Rezultatele de productivitate comparate cu cele obtinute de alte sisteme, mai jos.

acer_aspire_s7_graf

Am remarcat si solutia de stocare Raid 0 de la Intel, poate cea mai rapida intalnita de mine pe un laptop pana acum, dupa cum se vede in testele de mai jos.

acer_s7_hdtune

Pentru un portabil are o capacitate de stocare ok, de 256GB, plus ca este si una dintre cele mai rapide, viteza medie de citire fiind in jurul la 965MB/s. Valoare care se traduce intr-o deschidere mai rapida a aplicatiilor si a sistemului de operare.

Desi nu aveti la dispozitie un port Ethernet Gigabit, cu modulul Intel Wi-Fi Dual Band AC7265 va puteti desfasura in voie pe internet, fie ca navigati, va distrati sau, mai ales, accesati resursele companiei prin intermediul lui. Este primul echipament portabil la care am atins limitele garantate de providerul de internet UPC numai prin conexiune Wi-Fi, dupa cum se poate vedea mai jos.

acer_s7_speedtest_206

Informatiile hardware culese cu aplicatia Cpuz sunt detaliate mai jos.

acer_s7_cpuz

In continuare aveti la dispozitie informatiile despre placa grafica Intel HD 5500.

acer_s7_gpuz

Se face remarcat si la capitolul portabilitate, atat din punctul de vedere al formei compacte si usoare cat si din cel al autonomiei de utilizare. Are un acumulator care permite utilizarea pentru intreaga zi, daca in momentele de pauza il lasati sa intre in stand-by.

De altfel, la o utilizare tipica office, cu navigare si informare in browser-ul de internet, redactare, prelucrare minimala de fotografii sau print-screen-uri, cu luminozitatea ecranului la o valoare de 30% din cea maxima si conexiunea WiFi activa, am avut parte de aproximativ 7 ore de autonomie. As fi preferat sa puna la dispozitia utilizatorilor si un modul 4G, pentru a avea acces la resursele din internet de aproape oriunde.

Acer Aspire S7

Concluzii

Pro

  • Design premium;
  • Este subtire si usor;
  • Configuratie performanta;
  • Solutie de stocare rapida;
  • Placa Wi-Fi performanta;
  • Ecran de calitate;
  • Autonomie buna;
  • Tastatura este iluminata.

Contra

  • Pretul nu este pe buzunarul oricui;
  • Nu are un modul 4G, la pretul sau de comercializare ma asteptam si la un astfel de accesoriu.

Cu siguranta ca ultrabook-ul Acer Aspire S7 este un echipament premium, de lux chiar, atat datorita look-ului deosebit, aparte si care il scoate in evidenta in fata concurentei, cat si datorita performantelor hardware, care permit accesarea unei suite largi de aplicatii in conditii de portabilitate.

Practic, oriunde te-ai afla, te vei bucura de un echipament performant, compact si usor, cu o autonomie buna si care arata foarte bine. Acer Aspire S7 a fost, este si va ramane un ultraportabil de referinta in industria IT&C, care poate concura de la egal cu orice alt varf de gama al concurentei.

In Romania va sosi in doua configuratii:

  • una cu i7-5500U, 8GB RAM, SSD de 256GB, ecran de 13.3 inchi si rezolutie WQHD la un pret de 8000 Lei;
  • cealalta cu i5-5200U, 8GB RAM, SSD de 256GB, acelasi ecran la un pret de 7400 Lei.

Acer Aspire S7

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *