Qnap QGenie – Gadget portabil 7-in-1 pentru stocarea datelor

Interesant acest gadget portabil Qnap QGenie care ofera nu mai putin de sapte functii in conditii de portabilitate: este solutie de stocare portabila cu 32GB pe USB 3.0, poate fi un mini-cloud personal, permite backup pentru agenda telefonului, are rol de powerbank, avand un acumulator de 3000 mAh, este punct de acces wireless dar si media server, are slot pentru carduri SDXC.

Are un ecranul OLED care afiseaza informatii despre starea bateriei si a sistemului, despre capacitatea de stocare disponibila, reteaua wireless si multe altele. Utilizatorii pot salva datele de pe dispozitivele Android si iOS cu ajutorul aplicatiei mobile Qfile. Aceeasi aplicatie permite realizarea unei copii de siguranta a agendei de contacte de pe telefon.

Aceasta mini solutie de stocare portabila, Qnap Qgenie, este motorizata de un procesor MIPS 24KEc la 600MHz, asista de 64MB RAM si de o conexiune Wi-Fi de tip N cu suport de pana la 150Mbps. Are si port ethernet pe 100 Mbps dar si slot pentru carduri SDXC. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial Qnap. As fi preferat un spatiu mai generos pentru stocarea interna.

Dispune de utilitarul File Station Lite, pentru administrarea fisierelor stocate prin intermediul unui browser web,  si are functionalitati de server FTP.

Qnap QGenie are un pret de aproximativ 680 de Lei.

QNAP QGenie QNAP QGenie

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *