Samsung NX500 – primele imagini si detalii oficiale

Se pare ca si noua camera mirrorless Samsung NX500 a vazut lumina zilei astazi. Pe piata va fi disponibila din luna martie dar pesemne ca va fi prezentata jurnalistilor sau blogerilor prezenti la MWC 2015 in Barcelona.

Este un model mult mai performant decat versiunile anterioare, cel putin asa reiese din lista de specificatii. Aceasta este dotata cu senzorul APS-C Bsi CMOS (23.5×15.7 mm) de 28Mpix de pe Samsung NX1, o camera mirrorless cu valente pro destul de laudata la nivel international, cu un procesor de imagine Drime V, cu noul sistem de focalizare Samsung Auto Shot (SAS), care poate detecta automat diverse miscari dinamice, cu NFC, modul Wi-Fi si Bluetooth pentru partajarea rapida a fotografiilor.

De asemenea, este capabila sa traga in rafala cu o viteza de 9cps, are o plaja ISO de la 100 si pana la 51200 si un timp minim de expunere de 1/6000 secunde. Poate filma la rezolutie 4K (4096×2160 pixeli) cu 24fps, UHD (3840×2160 pixeli) cu 30fps dar si rezolutie full HD cu 60fps. Are chiar si un mod care permite realizarea de videoclipuri time lapse la rezolutie UHD.

Design-ul este oarecum asemanator modelului NX300. Acumulatorul din dotare ar putea oferi o autonomie de pana la 370 de cadre. Nu are vizor electronic dar ecranul Super Amoled este rabatabil. Din cate imi dau seama din imagini, permite controlul manual rapid prin intermediul a doua rotite, una pe muchia superioara, alta pe spate.

Totul bine si frumos, este o camera atragatoare, cu o fisa tehnica de top. Sper totusi sa nu mai aiba probleme cu sistemul de focalizare, asa cum am constatat la modelul precedent. Daca vrea sa concureze de la egal cu modele deja consacrate de la Sony, Olympus sau Panasonic, mai nou si de la Canon, atunci trebuie sa aiba un comportament ireprosabil. Ramane de vazut…

Samsung NX500 va fi disponibila in trei culori: alb, negru si maron.

Samsung NX500 Samsung NX500 Samsung NX500 Samsung NX500

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *