Xperia E4 – Terminal de buget de la Sony

Cu siguranta ca 2015 va fi anul in care vor aparea o multime de smartphone-uri de buget, de la toti producatorii. Nici nu-i de mirare, sunt terminalele care fac volume importante de vanzari, motivele fiind in genere cele pecuniare. Nu-i de neglijat faptul ca fisa tehnica a unui astfel de telefon “made in 2015” este comparabila, daca nu si le depaseste, pe cele ale modelelor de top de acum cativa ani. Este firesc, tehnologia evolueaza, preturile scad. Un alt trend al lui 2015 se pare ca va fi ecranul de 5 inchi, chiar si pe aceste telefoane ieftine.

Sony a anuntat astazi un astfel de exemplar, Xperia E4 se numeste, care vine cu un design usor schimbat fata de cel cu care ne obisnuise compania japoneza. Acum muchiile telefonului sunt rotunjite, nu mai sunt drepte si taioase.

Dupa cum spuneam, desi este un terminal de buget, din fisa tehnica nu lipseste un ecran de 5 inchi (cu o rezolutie qHD), un procesor quad-core si un acumulator cu o autonomie de pana in doua zile. Pe scurt, Sony Xperia E4 are un procesor quad-core Mediatek MT6582 tactat la 1.3GHz, 1GB memorie RAM, 8GB capacitate de stocare interna, expandabila prin carduri microSD de pana la 32GB, o camera de 5 MPix pe spate si  inca una de 2MPix dispusa frontal, un acumulator de 2300mAh si sistem de operare Android 4.4.4 KitKat.

Poate filma 1080p/30fps. Are o grosime de 10.5mm si cantareste 144 de grame. Xperia E4 va fi pe piata din aceasta luna, atat in varianta single-sim cat si in cea cu doua cartele telecom.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *