Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania (P)

Investitiile facute in reteaua Supernet au dat momentan roadele scontate pentru cei de la Vodafone Romania. Reteaua lor telecom a fost certificata de auditorul independent P3 Communications pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie din Romania, in urma unor masuratori efectuate la finele anului trecut.

Campania de testare a retelelor “Mobile Benchmark Romania” s-a desfasurat timp de aproximativ o luna (6 noiembrie – 2 Decembrie 2014) in orasele Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, precum si pe soselele dintre acestea. Metodologia testarii, precum si traseele sau zonele fixe au fost selectate independent, de catre auditori. Au fost testate retelele celor mai importanti trei operatori de la noi.

Din cate am inteles, echipa de testare a efectuat nu mai putin de 14000 de apeluri de voce si a utilizat retelele 3G&4G ale celor trei operatori, generand un trafic de aproximativ 400GB (cumulat pe upload si download, la navigare pe internet si vizualizare video pe youtube).

Practic, dupa ce au fost analizate toate datele culese pe parcursul celor 8200 de kilometri facuti de echipa P3 Communications in tara noastra, rezultatele au aratat ca Vodafone Romania a inregistrat cele mai bune punctaje la telefonie si transfer de date mobile. Putem spune ca in acest moment are cea mai buna retea telecom pentru convorbiri vocale si trafic de date mobile?

De mentionat ca aceasta este cea de-a cincea certificare furnizata companiei Vodafone Romania de catre P3 communications, in urma masuratorilor performantei retelei.

Si inca o precizare: nu a fost o auditare la comanda, ci una independenta. Operatorii telecom de la noi din tara au fost informati inainte cu aproximativ sase luni ca reprezentantii P3 Communications vor face masuratorile in perioada amintita. De asemenea, operatorii nostri nu au stiut nici traseul ales pentru testare si nici ce terminale vor fi utilizate, in cazul de fata fiind vorba despre smartphone-uri Samsung Galaxy S4 si SIM-uri cumparate.

Mai multe detalii despre rezultatele testelor puteti afla de aici.

Vodafone Romania

De altfel, conform rezultatelor cumulate din mai multe tari europene, auditate la randul lor de P3 Communications, Vodafone Romania a urcat pe podium, in urma unor operatori din Elvetia si Austria.

Vodafone Romania

Pe de alta parte, conform propriilor masuratori prin intermediul Ookla, reteaua Vodafone Romania ofera viteze duble la transferul de date, download si upload, fata de acum sase luni.

Focusul actual al Vodafone ramane extinderea retelei 4G, disponibila momentan in 41 de orase importante din tara si in 18 statiuni montane. Din cate am inteles, cat de curand va fi upgradata si reteaua de pe malul marii, pentru a putea sustine traficul de date 4G necesar in perioada sezonului estival.

Vodafone Romania

Reprezentantii Vodafone ne-au comunicat ca vanzarile de smartphone-uri 4G au crescut de patru ori fata de anul trecut, practic 57% dintre terminalele achizitionate prin reteaua lor de showroom-uri fiind compatibile 4G.

De la anuntul din septembrie al noii retele Supernet, traficul de date prin antenele Vodafone a crescut cu 60%, cel de natura 4G avand chiar o crestere de 4 ori mai mare.

Tot astazi au anuntat ca reteaua va fi upgradata si pentru transfer de date la viteze 4G+ (pana in 300 Mbps), tehnologie disponibila momentan doar  in anumite locatii din Bucuresti, Cluj, Brasov, Iasi, Ploiesti si Timisoara. Au in oferta chiar patru modele de smartphone-uri compatibile 4G+.

De mentionat ca in cadrul evenimentului ne-au fost amfitrioni Andrea Rossini, Director Consumer Business Unit, si Giovanni Chiarelli, Chief Technology Officer.

Alte cateva imagini din cadrul evenimentului, in continuare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *