IDC: Android a dominat piata sistemelor de operare mobile in 2014, peste 1 miliard de unitati livrate

IDC a dat publicitatii noi statistici referitoare la cotele de piata ale sistemelor de operare mobile pe anul 2014. Practic, Android si iOS domina piata, cota Android fiind de 81.5% iar cea iOS de 14.8%, adica un total cumulat de 96.3% pentru cele doua.

Practic, restul sistemelor de operare mobile nu prea mai conteaza cu adevarat. Blackberry este in colaps, pesemne ca in rapoartele despre 2015 va ajunge la categoria “Others”. Iar Microsoft nu reuseste sa impuna asa cum si-ar dori Windows Phone, cota acestuia fiind de numai 2.7%, intr-o usoara crestere fata de 2013. Sper ca situatia lor va fi mai buna dupa lansarea sistemului de operare Windows 10, cand vor lansa noi terminale high-end.

Practic, au fost livrate peste 1 miliard de smartphone-uri cu sistem de operare Android, 192 de milioane cu iOS si 34 de milioane cu Windows Phone. Samsung ramane principalul producator pe Android dar pe crestere sunt si alti producatori asiatici, cum ar fi Huawei, Lenovo (cu Motorola), LG Electronics, Xiaomi si ZTE. De remarcat ca in timp ce piata tabletelor este in scadere, cea a smartphone-urilor urmeaza totusi un trend pozitiv.

Mai multe detalii puteti afla din tabelul de mai jos.

Top Sisteme de operare Smartphone (Unitati in Milioane)

Operating System

2014 Unit Volumes

2014 Market Share

2013 Unit Volumes

2013 Market Share

Year-Over-Year Change

Android

1,059.3

81.5%

802.2

78.7%

32.0%

iOS

192.7

14.8%

153.4

15.1%

25.6%

Windows Phone

34.9

2.7%

33.5

3.3%

4.2%

BlackBerry

5.8

0.4%

19.2

1.9%

-69.8%

Others

7.7

0.6%

2.3

0.2%

234.8%

Total

1,300.4

100.0%

1,018.7

100.0%

27.7%

Avem si un grafic interactiv in care puteti vedea cresterea sau declinul sistemelor de operare mobile.

 

 

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.