Printre Martisoare, cu Olympus E-PL7

A devenit deja o traditie pentru noi sa mergem la Muzeul Satului din Bucuresti de Martisor, pentru a vedea dar si cumpara Martisoare sau cine stie ce alte obiecte decorative realizate de mesterii populari sau de catre artizanii care expun acolo. Si am avut noroc de o zi frumoasa si insorita astazi, in care am simtit cu adevarat ca primavara este aproape.

Am vrut sa vizitam si Muzeul Taranului, insa coada de cativa zeci de metri de la intrare ne-a descurajat. Data viitoare acolo!

Ca de fiecare data, de Martisor testez cel putin o camera foto noua. Daca acum doi ani m-am folosit de Samsung Galaxy Camera iar anul trecut de Olympus OM-D E-M1, astazi am avut la dispozitie o camera foto mirrorless care incepe sa-mi placa din ce in ce mai tare: Olympus E-PL7.

Olympus E-PL7 mosteneste tehnologii avansate de la gama Olympus OM-D. Are un procesor de imagine TruePic VII, un senzor Live MOS de 16.05 megapixeli, sistem de stabilizare VCM pe 3 axe in corpul aparatului, sistem rapid de focalizare in 81 de puncte, capacitate de fotografiere in rafala la 8 cadre pe secunda (pana la 20 de cadre RAW sau numar nelimitat de jpeg-uri), expunere minima de 1/4000 sec, ecran de 3 inchi tactil si filmare full HD cu 30fps.

Nu are vizor electronic, insa am constatat ca ecranul se vede destul de bine intr-o zi insorita. Imi place ca o poti manevra manual destul de rapid si ca are functie focus-peaking, care evidentiaza intr-o alta culoare zona de clar. Are si modul Wi-Fi care permite partajarea rapida a fotografiilor si filmarilor cu smartphone-uri si tablete prin intermediul aplicatiei dedicate Olympus Image Share.

Si, desi este o camera chiar performanta, Olympus E-PL7 nu este deloc scumpa. Pe www.f64.ro costa numai 2300 Lei, impreuna cu un obiectiv M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II R.

Insa astazi am utilizat-o impreuna cu un obiectiv Olympus de 25mm cu f/1.8. Ce a iesit, puteti vedea in continuare. Eu sunt chiar multumit de cum au iesti pozele cu Martisoare si alte obiecte decorative. Sunt clare, au un nivel ridicat al detaliilor si o paleta coloristica naturala.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *