D7200 – Noul varf de gama al DSLR-urilor Nikon in format DX

Nikon a mai anuntat astazi o camera interesanta, pe langa bridge-ul Nikon P900 cu un mega-zoom de 83x (24-2000mm). Este vorba de DSLR-ul Nikon D7200, un aparat dedicat in primul rand entuziastilor dar cu toate caracteristicile unuia profesional: si ma refer la ecranul care afiseaza parametrii de fotografiere, dispus pe muchia superioara, sau la cele doua rotite de control, una dispusa in partea superioara a gripului si alta pe spate, cu ajutorul carora poti controla rapid timpul de expunere si diafragma lentilei.

D7200 devine in acest fel noul varf de gama al camerelor DSLR in format DX al marcii Nikon. Aceasta are un senzor cu o rezolutie de 24.2 Megapixeli, o plaja ISO de la 100 la 25600, un sistem de autofocus in 51 de puncte, dintre care 15 in cruce, poate fotografia in rafala cu 6 cadre pe secunda in format DX (pana la 27 de poze RAW sau 100 de JPEG-uri). Filtrul low-pass a fost eliminat, pentru ca fotografiile realizate sa fie mai clare.

De asemenea, poate filma la rezolutie Full HD la 25 sau 30 de cadre pe secunda in format DX si tot Full HD la 50 si 60 de cadre pe secunda in format crop 1.3.

Nu e de neglijat nici conexiunea Wi-Fi incorporata, impreuna cu cea NFC, care permit transferul rapid al fotografiilor pe alte dispozitive portabile.

Nikon D7200 este construit pentru a fi utilizat intr-o diversitate de situatii, astfel ca are un corp rezistent la praf, la intemperii si la socurile accidentale. Capacele din partea superioara si cea posterioara sunt confectionate din aliaj de magneziu, pentru o durabilitate superioara. Unitatea obturatorului este testata la 150.000 de declansari, astfel ca il veti putea utiliza ani buni fara sa aveti probleme.

Un alt avantaj al camerelor DSLR de la Nikon este autonomia de utilizare. Iar cu acumulatorul EN-EL15 de la Nikon D7200 puteti face pana la 1110 poze sau puteti filma pana la 80 de minute. Nu este de neglijat faptul ca are doua sloturi de carduri compatibile SDXC.

Din cate am inteles, Nikon D7200 va fi disponibil in Romania din aceasta luna. Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial al Nikon Romania.

Alte imagini cu Nikon D7200, mai jos.

Nikon D7200 Nikon D7200

 

Nikon D7200

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *