ROG G501: Cel mai portabil laptop de gaming de la ASUS

ASUS anunta cel mai portabil laptop de gaming din gama ROG, G501, cu o carcasa din aluminiu care are o grosime de numai  20mm si o greutate de aproximativ 2Kg.

Si la partea de specificatii suna foarte bine:  are un ecran IPS de 15.6 inchi cu o rezolutie 4K/UHD (3840×2160 pixeli), un procesor Intel Core i7-4720HQ, cea mai noua placa grafica Nvidia GTX 960M cu 4GB memorie, trei porturi USB 3.0 plus inca unul Thunderbolt iar stocarea se face pe un SSD de 512GB de tip PCIe.

Pentru racire este folosit sistemul proprietar ASUS Hyper Cool Technology cu module separate pentru procesor si pentru placa video.

ASUS ROG G501 va fi pe piata in luna aprilie la un pret de aproximativ 2000 de dolari. Vor exista si variante mai ieftine ale lui.

De-abia astept sa vad cum se comporta. Este un laptop care isi va dovedi utilitatea la aproape orice activitate digitala, pentru divertisment sau in scop profesional.

Pana atunci, inca sunt nostalgic dupa bestia ASUS ROG G751J, cel mai puternic laptop utilizat de mine pana acum.

ASUS ROG G501

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “ROG G501: Cel mai portabil laptop de gaming de la ASUS

 • March 15, 2015 at 5:32 pm
  Permalink

  Este splendid. Insa nu suntem pregatiti inca pentru 4K. Placa grafica nu face fata la jocuri la asa rezolutie, era suficient FHD. La seriile NX probabil merge ca sunt multimedia si multi se uita la filme. Dar la jocuri nu face fata.

  Reply
  • March 15, 2015 at 8:51 pm
   Permalink

   corect. oricum sunt multe programe care nu sunt scalate cum trebuie la rezolutia asta.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *