Canon XC10 – Camera video care inregistreaza la rezolutie 4K

Iata ca mult zvonita camera video Canon capabila sa inregistreze video la rezolutie 4K a fost anuntata astazi oficial. Se numeste Canon XC10 si va fi disponibila din luna iunie, la un pret de aproximativ 2500 de dolari.

Interesanta forma, oarecum asemanatoare unei camere DSLR. De remarcat totusi ca gripul poate fi rotit, insa nu poate fi detasat. Desi este destul de compacta, ramane o camera dedicata in special zonelor profesionale. Canon spune ca i-ar sta foarte bine si pe o drona, pentru ca are o greutate de aproximativ 1Kg.

Canon XC10 are un senzor de 1 inchi de tip CMOS, lentile cu zoom optic 10x (24.1mm-241mm), un procesor DIGIC DV5, stabilizare optica pe 5 axe, o plaja ISO intre 160 si 20000, conexiune wi-fi pe 5GHz si 2.4GHz, este capabila sa traga fotografii in rafala cu o viteza de 3.8 cadre pe secunda.

Nu-i lipseste un ecran LCD tactil care poate fi inclinat in plan vertical. Exista si un vizor extern, foarte bun pentru utilizarea intr-o zi insorita.

De remarcat ca XC10 permite realizarea si de fotografii la o rezolutie de 12MPix precum si salvarea unor imagini statice de 8Mpix din cele video 4K.

Canon XC10 Canon XC10 Canon XC10 Canon XC10 Canon XC10

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *