Cyber-shot HX90V – Compacta performanta de la Sony

Suna bine de tot noua compacta Sony HX90V ce tocmai a fost anuntata oficial. Interesant este faptul ca intr-un corp destul de compact japonezii au integrat lentile cu zoom optic 30x dar si un vizor electronic retractabil, foarte bun intr-o zi puternic insorita sau pentru o incadrare mai exacta a scenei de fotografiat. Japonezii declara ca este cea mai mica camera de acest gen din lume.

La partea de specificatii, Sony HX90V suna in felul urmator: senzor de 1/2.3 inchi Sony Exmor R CMOS de 18 Megapixeli, lentile Zeiss Vario-Sonnar T cu zoom 30x (24–720 mm) si cu o deschidere a diafragmei F3.5 – F6.4, sistem de stabilizare optic pe 5 axe, rafala cu 10 cadre pe secunda, timp de expunere minim 1/2000 secunde, plaja ISO 80-12800, ecran de 3 inchi inclinabil catre partea frontala (pentru selfie-uri) si capacitate de filmare full HD cu 60cps.

Poate focaliza macro de la o distanta de 5cm, are Wi-Fi iar acumulatorul din dotare este in stare sa fie de folos pentru aproximativ 360 de cadre. Are si modul GPS pentru geo-codarea fotografiilor.

De asemenea, vad ca are un inel de control plasat in jurul obiectivului, util pentru ajustarea manuala a principalilor parametri de fotografiere.

Pretul este unul chiar interesant, de aproximativ 430 de dolari. Ma gandesc ca poate fi o solutie excelenta pentru utilizarea in vacante, mai ales de catre cei care prefera o camera mica, usor de manevrat si de transportat.

SONY HX90V SONY HX90V SONY HX90V SONY HX90V

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *