Kodi este disponibil acum pe NAS-urile QNAP

QNAP a anuntat ca unitatile sale de stocare in retea au suport acum pentru centrul de divertisment Kodi (fostul XBMC). Utilizatorii seriilor NAS x51, x53, x70, x71, x79 si x80 pot instala acum Kodi în HD Station, aplicatie care le poate transforma intr-un adevarat centru multimedia. 

Folosesc de ceva timp un QNAP TS-453 Pro si zilele trecute chiar am instalat noua aplicatie Kodi in HD Station, avand acces direct pe ecranul televizorului la toate functiile sale. De mentionat ca modelul de NAS testat de mine are port HDMI, astfel ca permite conectarea directa la televizor.

Pe langa fisierele full HD cu subtitrare, Kodi este in stare sa redea foarte bine si videoclipurile 4K filmate cu diverse telefoane mobile, fara lag-uri sau sacadari. De asemenea, dispune de tot felul de programele pentru poze (500px, flickr, picassa etc), cu continut video online (9GagTV, Al Jazzera, Youtube, Classic Cinema etc) sau pentru streaming audio si radio-uri online. Prin intermediul lui aveti acces la o multime de resurse multimedia online.

De mentionat ca HD Station este un centru software gratuit disponibil in QTS, ce integreaza mai multe aplicatii: Kodi, HD Player, YouTube, Spotify, Google Chrome, Mozilla Firefox, DeaDBeeF si altele. Astfel ca va puteti bucura de intreaga colectie multimedia sau puteti naviga pe internet direct de pe ecranul televizorului. De mentionat ca NAS-urile QNAP cu HDMI au suport pentru conectarea prin USB a mousilor si tastaturilor.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *