Password Alert – Google are grija de parola ta

Password Alert e o noua extensie de la Google pentru utilizatorii de Chrome, destinata sa te salveze de tentativele de phishing.

Mai exact, Password Alert incearca sa iti pazeasca parola contului Google de aceste tentative. Astfel, vei fi avertizat atunci cand ti-ai introdus parola Google intr-o pagina care nu are treaba cu contul in cauza.

Drept e ca daca ai introdus-o deja, ea e deja compromisa, dar macar stii ca trebuie sa o schimbi instantaneu. Iar daca ai si autentificare in doi pasi, numai bine vei reusi sa repari lucrurile inainte ca ele sa se strice foarte tare.

Extensia e de gasit aici si e de spus ca nici ea nu iti stie parola, ea fiind stocata in varianta hashed.

Normal ca ideea in sine nu e perfecta, dar e o masura de siguranta suplimentara, care se prea poate sa nu strice.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *