Muzica de vineri: Faith No More

Faith No More sunt alegerea mea pentru aceasta Muzica de vineri de 1 mai, fara absolut nici o legatura cu sarbatoarea in cauza.

Poate cea mai iesita din comun si mai diversa trupa ajunsa vreodata in mainstreamul muzicii, Faith No More s-a despartit in 1998, revenind in deplina forta in 2009. Atunci am avut si norocul sa ii vad live pe Mike Patton & co., la festivalul Nova Rock.

La momentul acela ma bucuram de acel turneu, dandu-se de inteles ca lucrurile vor cam ramane in acel stadiu. Iata insa ca le-a venit mintea la cap si s-au apucat de un album, care e gata de lansarea de peste vreo doua saptamani. Si pe care il astept cu toata nerabdarea posibila, in varianta de vinil pe care am precomandat-o.

Faith No More are toate sansele sa ofere aproape oricui ceva care sa ii placa. Si asta pentru ca s-a jucat cu mai toate stilurile muzicale, avand muzicieni extrem de competenti, precum si un vocal, Mike Patton, in stare sa cante orice si implicat, pe langa FNM, intr-un numar de proiecte mai mare decat poate tine cineva minte. Ceea ce face cu Faith No More e chiar destul de comercial in raport cu multe dintre minunile cu care se ocupa.

Faith No More e imposibil de incadrat stilistic si complet lipsita de frica de experiment. Daca nu i-ati descoperit inca, va recomand cu drag s-o faceti. Nu e sigur ca va va placea totul, dar sunt sigur ca veti fi placut surprinsi de destule ori.

Cert e ca cel mai nou single, provenit de pe Sol Invictus, pentru ca asa se cheama noul album, este intr-o directie rock numai buna de terorizat vecinii. Superhero se cheama.

Si daca e sa aleg ceva mai vechi, am sa merg pe Evidence, probabil piesa mea favorita de la Faith No More.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *