Muzica de vineri: Eric Sardinas & Big Motor

Pe Eric Sardinas l-am descoperit ajutat de un alt mare chitarist, si anume Steve Vai. Sardinas a cantat in deschiderea concertului lui Vai de la Bucuresti, m-a impresionat total si am ramas mare fan de atunci, chiar daca nu am mai avut ocazia sa il revad live (poate intr-o zi, ca omul e des in turneu).

Muzica lui este blues adevarat, cantat cu tone de slide guitar, “ca la mama lui”, fara inflorituri electrice. Pe langa faptul ca e un chitarist extraordinar, Sardinas are si vocea care sa completeze imaginea. Combinatia nu are cum sa nu te faca sa bati din picior pe ritm.

La fel cum a facut-o tot timpul, Sardinas isi continua linia si pe ultimul album, Boomerang, aparut pe la finele anului trecut. Am avut ocazia sa il ascult recent si mi-am dat seama de la primele acorduri ca unele lucruri nu au pentru ce sa se schimbe.

In opinia mea, un chitarist exceptional, de care stie mult mai putina lume decat ar trebui. Gasiti ceva de la el si pe Emag.

De pe acest ultim album, “Run Devil Run”.

Si ca sa ascultam si ceva mai vechi, am ales excelenta “Murdering Blues”, plina de intentii pozitive.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *