SSD-uri portabile de la Samsung

Avantajele unitatilor de stocare SSD sunt de necontestat: sunt mai performante, mai silentioase, mai usoare, ofera o protectie superioara a datelor in cazul unor socuri si consuma mai putin curent, normal, daca le comparam cu batranele hard disk-uri.

Iata ca incep sa apara tot mai multe unitati SSD externe, Samsung anuntand astazi disponibilitatea pe piata noastra a modelelor Samsung T1, cu capacitati de stocare de 250GB, 500GB si 1TB.

Bineinteles, preturile de comercializare vor fi mai mari decat cele ale hard disk-urilor portabile. Orientativ, modelul de 250GB ar trebui sa coste cam 150 de Euro, cel de 500GB cam 240 de Euro iar modelul cu o capacitate de 1TB ar fi cam 474 Euro. V-am spus, preturi deloc de neglijat.

Dar, dupa cum am spus, PSSD-urile (Portable Solid State Drive) au doua avantaje majore fata de hard disk-uri: ofera viteze de scriere/citire superioare (pana la 450 Mbps in acest caz) si nu prezinta acelasi risc de pierdere a datelor cand sunt scapate accidental de pe birou, in timpul functionarii (am patit-o de cateva ori).

De asemenea, PSSD-ul Samsung T1 foloseste un algoritm AES pe 256 de biti pentru criptarea informatiilor, pentru o securitate sporita. Activarea criptarii este o operatiune extrem de simpla, care se face la prima utilizare a unitatii externe prin conectarea la un computer. Aplicatia dedicata se instaleaza iar utilizatorul are posibilitatea de a-si alege o parola pentru blocarea acestuia.

Recunosc ca nu am asteptat unitatile de stocare Samsung. Ma folosesc cu succes de un SSD intr-o carcasa de hard disk extern, ce-i drept, nu cu aceeasi capacitate de stocare.

Samsung T1 Samsung T1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *