AsRock la Computex 2015: mini-sistem BeeBox cu port USB Tip-C

Pe langa primul lor router wireless, inginerii de la AsRock au mai pregatit ceva pentru Computex 2015: anume mini-sistemul BeeBox bazat pe noua generatie de procesoare Intel N3000 Braswell.

Vor fi prezentate mai multe modele, toate cu procesor Intel N3000, cu sau fara sistem de operare Windows 8.1, cu 2GB sau 4GB memorie RAM si stocare mSATA SSD cu o capacitate de 32GB/128GB. Un alt model va fi tip barebone, adica doar cu placa de baza si procesor.

Mini-sistemele BeeBox pot incorpora inca un hard disk sau SSD de 2.5 inchi (hdd ar fi de preferat, pentru cresterea capacitatii de stocare), au placa de retea Gigabit dar si modul Wi-Fi de tip AC, porturi USB 3.0 dar si unul USB Tip-C, un Display Port plus doua porturi HDMI, pentru conectarea a doua monitoare in acelasi timp.

AsRock BeeBox

Portul USB Tip-C este pozitionat frontal si permite o incarcare mai rapida a gadget-urilor portabile.

AsRock BeeBox

De mentionat ca BeeBox este capabil sa afiseze imagine 4K pe monitoare, ceea ce inseamna ca procesorul grafic Intel HD se comporta destul de bine. Ramane de vazut. In orice caz, sunt sisteme perfecte in rol de HTPC – Home Theater PC.

AsRock BeeBox AsRock BeeBox

De mentionat ca nu zumzaie deloc, desi se numeste “Albinuta”. Este un mini-sistem silentios pentru ca nu are ventilator, racirea procesorului realizandu-se pasiv.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *