Noutati la Computex 2015: primul router wireless de la AsRock

Targul IT&C Computex 2015 din Taipei isi va deschide portile pe 2 iunie. Cu siguranta ca producatorii si integratorii taiwanezi vor anunta acolo multe echipamente si gadget-uri interesante. In paranteza fiind spus, mi-e dor de Computex, este unul dintre cele mai misto targuri de tehnologie la care am avut ocazia sa particip.

Despre unul dintre acestea aflati in premiera de la noi: este vorba de primul router wireless marca AsRock, numit AsRock TF4040. Un router destul de interesant, cu facilitati multiple.

Este un router AC2600 care lucreaza atat in banda de 2.4Ghz cat si in cea de 5GHz. Are un procesor dual-core ARM tactat la 1.4GHz si 8 antene ascunse sub carcasa. Are 4 porturi Ethernet si inca unul WAN de tip Gigabit, plus doua porturi USB 3.0 pentru sharing in retea sau pentru functia de print-server.

AsRock TF4040

Interesant este si portul infrarosu care, impreuna cu aplicatia de smartphone AsRock APP, permite manevrarea electronicelor din casa.

Slide5

De asemenea, vine insotit si de un dongle HDMI pentru streaming wireless video pe televizoare. Adaptorul HDMI este compatibil DLNA, Miracast si AirPlay. Prin intermediul aplicatiei TravelCast si al acestui adaptor HDMI wireless veti putea viziona pe televizor filmele, pozele din colectie sau videoclipurile Youtube de pe smartphone-uri sau tablete.

Chiar misto router-ul, de-abia astept sa-l testez.

AsRock TF4040

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *