Prin “satul de la oras” (cu Microsoft Lumia 640 XL)

Cred ca v-ati dat seama deja ca “satul de la oras” nu este altul decat Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, un sat facut din toate satele tarii, un loc in care traditiile populare romanesti sunt puse la rang de cinste dar si o oaza de liniste a capitalei in care ne simtim de fiecare data foarte bine.

Daca nu stiati, zilele astea a fost mare sarbatoare la Muzeul Satului pentru ca s-au implinit 79 de ani de la infiintarea lui. Noi nu stiam, cel putin pana am ajuns acolo, chiar am ramas surprinsi de cat de multa lume era prezenta in parcul muzeului, atat compatrioti de-ai nostri dar si foarte multi straini. Parcarile muzeului erau pline si vreo patru sau cinci autocare stationau pe bulevardul Kiseleff. Insa de data asta erau deschise publicului aproape toate casele taranesti.

muzeul_satului_lumia640XL_2

Am intrat prin poarta de acces dinspre parcul Herastrau. Chiar dupa intrare, pe pajistea de langa fantana cu cumpana erau multi copii si parinti la picnic care asistau la un mini-spectacol al celor de la Zurli. Nebunie mare acolo, copiii erau tare incantati.

muzeul_satului_lumia640XL_14

Dupa ce ne-am incarcat cu energie pozitiva alaturi de Zurli si veselii micuti care misunau peste tot, am luat la rand mesterii populari si am admirat, din nou, minunile nascute din mainile lor. De data asta am remarcat statuetele din lut ale artistului Nicolae Diaconu din Codlea.

muzeul_satului_lumia640XL_16

Ajunsi la scena principala, am vazut cateva dintre uniformele purtate de armata romana in timpul Razboiului de Independenta de la 1877, prezentate de catre cei de la Asociatia Traditia Militara. Avem si un videoclip in continuare.

muzeul_satului_lumia640XL_27

Apoi ne-am intalnit cu cativa buni prieteni dar si cu finii nostri, impreuna colindand inca vreme de vreo doua ore prin tot muzeul. Am fi vrut sa mancam si ceva bucate traditionale thailandeze, pentru ca s-a desfasurat si Festivalul Thailandez tot acolo, insa preturile un pic cam mari ne-au indepartat rapid de restaurantul cu pricina.

muzeul_satului_lumia640XL_8

Nu am avut nicio camera foto cu mine azi, am preferat sa testez noul phablet Microsoft Lumia 640 XL. Asa ca l-am folosit destul de mult iar rezultatele, zic eu, sunt satisafacatoare. Desigur, se putea mai bine, insa pentru pretul sau de comercializare se descurca mai mult decat onorabil. Insa calitatea pozelor depinde foarte mult de conditii de lumina, pentru rezultate decente avand neaparata nevoie de aportul soarelui. Revin cu impresii despre acesta cat de curand.

Mai bine va las sa vedeti mai multe poze realizate cu ajutorul lui Microsoft Lumia 640 XL intr-o zi frumoasa, petrecuta la Muzeul Satului din Bucuresti.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.