Panasonic G7, prezentata oficial la Mallorca

Dupa cum va spuneam inca de saptamana trecuta, Panasonic au prezentat oficial noua camera foto mirrorless Panasonic G7, in cadrul unui eveniment desfasurat in Mallorca.

Este o camera mirrorless, cu obiective interschimbabile dar fara oglinda, cu un senzor micro 4/3 si capacitati deosebite, care ii vor face curiosi pe fotografii entuziasti dar si pe videografi, cu siguranta. In primul rand ca permite un control manual rapid, comparandu-se din acest punct de vedere cu orice camera foto profesionala: are rotita dispusa frontal, o alta in spate, care permit schimbarea timpului de expunere si a deschiderii diafragmei, nu-i lipseste un vizor electronic iar ecranul este rabatabil, astfel ca pot fi abordate extrem de simplu si unghiurile dificile.

Videografii ar putea aprecia in primul rand capacitatile de filmare la rezolutie 4K, cu 30fps sau 24fps. Exista chiar un mod “4K Photo” cu ajutorul caruia pot fi extrase poze de 8Mpix din filmarile 4K. De remarcat ca poate filma si full HD cu 60 de cadre pe secunda.

Panasonic G7

In plus, camera mai are alte trei functii pentru fotografie 4K, anume: unul cu rafala de 30fps la 8MPix, altul de fotografiere continua in rafala 4K Burst S/S, la care declansarea si oprirea se fac prin apasari diferite de buton, si inca unul 4K Pre-burst, care face 60 de cadre inainte si dupa apasarea butonului declansator.

Alte specificatii ale camerei Panasonic G7: senzor de 16Mpix, ISO maxim de 25600, autofocus in 0.07 secunde, rafala cu 8fps, timp minim de expunere de 1/16000 secunde, modul Wi-Fi, focus peaking, pentru evidentierea zonei de clar la focalizarea manuala, intrare de 3.5mm pentru microfon.

Panasonic G7

Nu-i lipsesc functii pentru realizarea unor panorame sau pentru videoclipuri time lapse.

Panasonic G7 are un pret chiar interesant: doar 800 de dolari in kit cu lentile 14-42mm.

Panasonic G7 Panasonic G7

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *