SMS care face iPhone-urile sa reporneasca?

Un SMS ajunge sa faca un iPhone sa reporneasca, daca e sa dam crezare unui articol aparut pe Gizmodo. Articolul citeaza o discutie de pe Reddit, care spune ca trimiterea unei simple succesiuni de caractere spre un iPhone are ca rezultat restartarea dispozitivului in cauza (sunt sigur ca stiti sa gasiti care e sirul in cauza, daca vreti sa testati).

In unele cazuri, spun cei de la The Verge, utilizatorul este doar lasat in afara aplicatiei de mesagerie, dar de multe ori telefonul se restarteaza constant.

Problema e, pare-se, cauzata de modul in care notificarile proceseaza textul Unicode.

Daca ai patit asta (pentru ca rautaciosi sunt peste tot, pana la urma), ajunge ca persoana in cauza sa iti trimita inca un mesaj si problema sa remediaza (sau sa trimiti persoanei in cauza un mesaj cu functia “Share”, ori sa trimiti un mesaj persoanei cu ajutorul Siri). Iar daca ai un Mac si mesajul a fost trimis de alt utilizator Apple prin iMessage, poti porni conversatia si scrie un alt raspuns.

Cert e ca lucrurile pot deveni, cu siguranta, extrem de enervante, daca cineva rautacios se foloseste de aceasta problema. Personal, nu am avut un iPhone la dispozitie cu care sa incerc, dar daca va confruntati cu problema, lasati-ne un comment si spuneti-ne.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *