QNAP TS-453mini – Noua unitate de stocare in retea, cu patru sertare si procesor quad-core

QNAP anunta unitatea NAS TS-453mini, potrivita in special in birourile mici sau, de ce nu, intr-un mediu casnic. Aceasta permite instalarea facila a hard disk-urilor (are patru sertare dispuse vertical) dar si accesul usor la memoria RAM pentru upgrade. Este echipata cu un procesor Intel Celeron quad-core tactat la 2.0GHz, cu 8GB sau 2GB de memorie RAM, are doua porturi Gigabit LAN si permite extinderea capacitatii de stocare pana la 96TB (8TB pe unitate) prin conectarea unei unitati de extensie UX-800P cu 8 sertare.

Asa cum am vazut la modelul TS-453 Pro, si aceasta unitate are port HDMI care permite conectarea la un televizor, lucru util atat pentru configurare cat si pentru functia de player multimedia. Practic, daca mai adaugam si o tastatura si un mouse (are porturi USB), o putem utiliza aproximativ la fel ca pe un computer, unul cu linux.

Normal, fiind o solutie NAS serioasa, are suport pentru virtualizare VMware, Microsoft si Citrix. De asemenea, este compatibila cu serviciile de directoare Windows AD, LDAP si Windows ACL, oferind posibilitea transformarii ei intr-un eficient controller de domeniu.

Normal, poate fi transformata intr-un mini cloud personal, TS-453mini permitand transferul si managementul fisierelor de oriunde din internet, chiar si de pe dispozitive portabile cu Android sau iOS.


Specificatii principale QNAP TS-453mini: Design vertical, 4 sertare; procesor quad-core Intel Celeron 2.0GHz (frecventa top pana la 2.41GHz), RAM 8GB/2GB DDR3L (max. 8GB); unitati de stocare 3.5″/2.5″ SATA HDD/SSD, unitati hot-swappable; 3x USB 3.0; 2x USB 2.0; 2x Gigabit LAN; 1x HDMI v1.4a; Senzor IR.

QNAP TS-453mini

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *