Ce ne mai arata ASUS la Computex 2015 in Taipei

Se pare ca ASUS are cea mai consistenta prezenta la Computex 2015 in Taipei, in primul rand datorita numarului mare de echipamente expuse publicului, din toate categoriile. Laptopuri, ultrabook-uri, telefoane, tablete, sisteme de gaming, componente pentru PC-uri, sisteme all-in-one, accesorii de toate felurile, nu cred ca-ti ajunge o zi intreaga pentru a le vedea si incerca pe toate.

Pana acum v-am aratat noul ceas inteligent Zenwatch 2, tabletele Zenpad, hibridul 2-in-1 cu Windows 10 Transformer Book T100HA sau smartphone-ul Zenfone Selfie.

Intre timp am mai aflat detalii despre alte cateva echipamente IT&C expuse de ASUS al Computex 2015, pe care nu le pot trece cu vederea. Asa ca m-am gandit sa va fac un scurt sumar al acestora.

De remarcat totusi ca la noi pe piata ar putea ajunge mai spre finele anului, unele poate chiar in 2016. Ramane de vazut.

ASUS E1Z

Incepem tot cu un gadget portabil, mai exact cu un proiector cu microUSB care se poate conecta la telefoane sau tablete cu Android. Are baterie interna de 6000mAh, care poate fi utilizata si pentru reincarea telefonului. Functioneaza cu tehnologie DLP si este in stare sa redea 100% din gama de culori NTSC precum si tot spectrul RGB. Se pare ca ar avea o luminozitate de 150 de lumeni. Afiseaza imagini cu o diagonala de pana la 110 inchi cu o rezolutie maxima 854×480 pixeli.

Sursa foto.

ASUS ROG 3800R

De remarcat ca noile monitoare de gaming de la ASUS au matrice IPS, astfel ca pot fi utilizate fara retinere si la prelucrare foto sau video la nivel profesional.

Cel mai interesant este cu siguranta monitorul ASUS ROG 3800R cu ecran IPS curbat si o diagonala impresionanta, de 34 de inchi. Ecranul este in format 21:9 si afiseaza o rezolutie de 3440×1440 pixeli. In plus, monitorul are tehnologie NVIDIA G-SYNC care sincronizeaza rata de refresh a ecranului cu cea a placii grafice, fapt care induce imagini mai fluide in sesiunile de gaming. Are porturi DisplayPort si HDMI. Permite ajustarea pozitiei prin rotire, inclinare, ridicare sau coborare pe inaltime.

Au mai prezentat si modelul ROG SWIFT PG279Q, cu o diagonala de 27 de inchi si rezolutie WQHD 2560×1440 pixeli. De remarcat ca si acesta dispune de tehnologie IPS, astfel ca afiseaza unghiuri largi de vizualizare de pana la 178 de grade. Are o rata de refresh de 144Hz si, normal, dispune de tehnologie NVIDIA G-SYNC.

ROG_Spatha_

Pasionatii de jocuri electronice vor aprecia cu siguranta mouse-ul wireless ROG Spatha, optimizat pentru jocurile de tip MMO. Are o carcasa din aliaj de magneziu, 12 butoane, design cu socket pentru personalizarea butoanelor principale dar si stand de reincarcare magnetic.

Are un sistem de iluminare LED cu trei zone care poate fi personalizat in functie de preferintele fiecaruia. Poate fi utilizat si prin conectare cu cablu la sistemul PC.

asus-asus-rog-g751jt

Laptopurile de gaming ROG G751 vor fi si mai performante, viitoarele modele avand incorporata tehnologie NVIDIA G-SYNC. In rest, performante de top, ROG G751JT/JY fiind motorizate cu procesoare Intel Core i7 si grafica NVIDIA GeForce GTX 980M. Banuiesc ca nu vor fi cresteri majore in performante fata de modelul testat recent de mine.

asus_g20

Interesant si desktop-ul compact de gaming ROG G20CB, o reiterare de fapt a modelului G20 lansat anul trecut. Noile modele vor avea procesoare Intel Core de generatia a sasea si grafica NVIDIA GeForce GTX. Au SSD-uri PCI Express Gen 3, memorii SDRAM DDR4 si porturi USB 3.1, pentru transferul rapid al datelor de pe dispozitive externe.

pro_asus

Intram acum in categoria mini-pc-urilor, care isi pot dovedi utilitatea atat in mediile casnice cat si in cele profesionale.

ASUSPRO E210 are o carcasa extrem de subtire cu sistem VESA rotativ, pentru atasarea pe spatele monitoarelor. Integreaza cititor de carduri 4-in-1, porturi USB 3.0 si USB 2.0, HDMI, VGA dar si un serial pentru diverse periferice.

Are un procesor Intel Celeron dual-core, pana la 4GB memorie RAM, stocare interna pe un eSSD de 64GB si WiFi de tip N.

ASUS VivoPC VC65

ASUS VivoPC VC65 este cel mai puternic model din gama VivoPC, avand configuratii cu procesoare Intel de generatia a sasea. VivoPC accepta atat unitati SSD cat si hard disk-uri cu suport RAID. Are si unitate optica.

ASUS-VivoMini-UN45_w_600

Dupa cum ii spune numele, ASUS VivoMini este tot un sistem ultra-compact.

Modelul VivoMini UN65H are procesoare Intel Core cu grafica Intel Iris Pro si poate integra unitati SSD M.2 si hard disk-uri de 2.5 inchi. Un alt model, VivoMini UN45, este mai silentios, avand o arhitectura fara ventilatoare. Si acesta are suport pentru stocare pe M.2 SSD.

Ambele mini-sisteme au conexiune Wi-Fi 802.11ac.

zen

Era cat pe ce sa uit de sistemele all-in-one ASUS Zen AIO.

Cel mai puternic este modelul Z240IC cu un ecran de 23.8 inchi, procesor quad-core Intel i7, placa grafica Nvidia GTX 960M, 32GB memorie RAM si stocare pe un SSD de 512GB.

Nu-i lipseste un port USB 3.1 Tip-C care poate oferi viteze de transfer teoretice de pana la 10Gbps. Are si un sistem audio cu 6 difuzoare cu o putere totala de 16W.

In plus, ASUS Zen AIO Z240IC este dotat cu camera web cu tehnologie Intel RealSense care permite scanarea 3D a diverselor obiecte.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *