Muzica de vineri: Dan Patlansky

Pe Dan Patlansky l-am ales pentru Muzica de vineri din aceasta saptamana. Asa cum se va vedea in cele ce urmeaza, au existat motive extrem de bine definite.

Iata ca aceasta revenire a Muzicii de vineri (care n-a disparut, ci a facut doar o mica pauza, din motive obiective), vine cu o propunere (spun eu) interesanta. Ma refer la Dan Patlansky, unul dintre cei mai interesanti muzicieni pe care i-am auzit in ultima vreme, si care cred ca va fi pe gustul colegului Bogdan Petre (lui ii plac astea mai blues).

Ei bine, daca imi zicea cineva acum catva timp ca o sa aud un chitarist/vocal venit tocmai din Africa de Sud care canta blues-rock, m-as fi uitat destul de stramb. Nu ca nu am convingerea ca oriunde se poate face muzica buna, dar parca primul nume care imi vine in minte cand ma gandesc la Africa de Sud e Die Antwoord.

Dan Patlansky, pe care il ascultam azi, e un nume foarte cunoscut pe scenele din tara sa (a deschis chiar pentru Bruce Springsteen, care l-a ales personal), mai interesant fiind ca el canta ceva ce nu prea are radacini in tara din care provine – un blues-rock fortos, cu multa melodie si pasiune in el. Caracteristic sau nu, partea buna e ca domnul Patlansky a inceput sa ajunga mai des si prin Europa, iar ultimul sau disc, “Dear Silence Thieves”, al saselea din cariera, este cu adevarat reusit (si mai e si promovat in Europa de data asta).

Acest disc are drept prim single (desi variante pe el ar fi mai multe), o piesa care se cheama “Backbite” care parca are ceva din Lenny Kravitz cel de pe vremea cand facea discuri realmente bune, dar cu infinit mai mult blues.

Sunt sigur ca vom mai auzi de el din plin.

Weekend placut si plin cu muzica buna!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *