Albumul ascultabil doar in padure, de la John Moose

Trupa suedeza John Moose a gasit o modalitate iesita din comun de a folosi tehnologia in lansarea noului sau album. Mai precis, acesta poate fi ascultat inainte de lansare, dar poti face asta doar in padure.

Daca suna a gluma, nu e una. Albumul este disponibil intr-o aplicatie care are nevoie de locatia ta pentru a determina, folosind Google Maps, daca esti intr-o padure sau nu. Iar daca esti, piesele sunt disponibile spre ascultare.

Vorbim pana la urma de un album de folk si de o trupa care spune ca isi are radacinile in padurile Suediei, asa ca probabil ca acela e locul in care lucrurile se potrivesc cel mai bine. Mai mult, nu e rau sa mai trimiti lumea la aer din cand in cand.

Din cate am priceput, treaba merge struna in cam orice loc cu multi copaci (de exemplu, un parc), ideea fiind sa ajungi in natura. Personal, am instalat aplicatia, dar inca nu am ajuns intr-un loc in care sa o fac sa mearga (insa am s-o pastrez pana ajung).

Oricum, modul in care John Moose au ales sa utilizeze tehnologia e unul simpatic si arata ca poate nu le-am vazut chiar pe toate deja.

Mai jos, clipul de prezentare. Aplicatia e de gasit aici, daca accesati linkul de pe smartphone ori tableta.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *